×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt avtal stöd på vägen till nytt jobb

2013-02-12, Tidningenvision.se

Vid årsskiftet fick 1,1 miljoner anställda i kommuner och landsting ett nytt omställningsavtal. Petra Hilmersson är en av de första som får hjälp att hitta ett nytt jobb.

Petra Hilmersson hade jobbat med att ta emot beställningar och skicka ut läromedel till skolorna i Örebro län och Västmanland sedan 1977. Men i februari i år blev hon och en av hennes kolleger uppsagda.

Mediecenter Mälardalen behövde inte längre personal som tog emot lärarnas beställningar. Nuförtiden streamar man alla filmer via internet.

– Det är klart det är surt att bli av med jobbet. Men jag var ganska införstådd med att det skulle bli så här när jag såg vartåt det barkade, säger Petra Hilmersson.

Omställningsavtalet, som trädde i kraft vid årsskiftet, omfattar alla fast anställda i kommuner, landsting och företag som är anslutna till arbetsgivarorganisationen Pacta.

Avtalet ska ge uppsagda hjälp att komma tillbaka till arbetsmarknaden och ekonomiskt stöd för att dryga ut ersättningen från a-kassan.

Petra Hilmersson, som fyller 55 år i år, kände inte till omställningsavtalet. Hon är imponerad över att rådgivaren Maria Bolling på Omställningsfonden tog kontakt redan innan hon hunnit sluta på jobbet.

Hittills har Petra Hilmersson och Maria Bolling träffats tre gånger. Då har de mest pratat för att lära känna varandra och granskat cv. Petra Hilmersson har också fått kontakt med ett bemanningsföretag.

Hur tycker du att det har fungerat hittills?

– Helt suveränt, jag är jätteglad. Det var bra att det kom i gång så snabbt och att vi kommer att få ha kontakt med rådgivaren i två år.

Hon tycker också det känns bra att hon kan ringa upp Maria Bolling om hon känner sig deppig och behöver peppas när det inte blir napp på jobbansökningarna. Trots att det känns tungt ibland är hon optimist.

– Det måste jag ju vara, men samtidigt är jag realist och inser att det inte är helt lätt på arbetsmarknaden.

Vad vill du ha för jobb?

– Något kundrelaterat i en kundtjänst eller reception, det är ju sådant jag har jobbat med. Jag var ju också ute på stora mässor och ordnade allt kring det. Det är kul att fixa och dona så att saker fungerar.

De som får hjälp av Omställnings­fonden kan också få pengar från arbetsgivaren för att dryga ut ersättningen från a-kassan. Men så långt har Petra Hilmersson inte kommit ännu.

– Det är ju bra att man får pengar men det är inte aktuellt än, jag har ju fortfarande lön till sista juli, säger hon.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Belgin Fuchs. Foto:Privat

Varför är Kramfors bäst i telefon?

Fem frågor till Belgin Fuchs samhällsvägledare i Kramfors kommun.  2019-02-27

Annelie Österman tar bort blommor från kistan efter begravningsceremonin. Hon låter några blommor ligga kvar när kistan åker in i ugnen. Foto: Lasse Nilsson

De tar vid ­efter döden

De arbetar i det fördolda, med ett yrke som få känner till. Annelie Österman och Lars Blixt jobbar med att kremera döda, och med all administration runtomkring. En annan viktig uppgift är att stötta anhöriga.  2019-02-27

”Vi sitter på tre platser i stiftet. När vi har personalmöte använder vi ett videosystem som Svenska kyrkan har utvecklat”, säger Mats Lundgren. Foto: Johan Gunséus

Rörigt med många kanaler

Mejl, intranät, videokonferens, Skype och Slack. Blir det rörigt med alla olika digitala samarbetsverktyg? Ja, lyder svaret från 6 av 10 tjänstemän.  2019-02-27

Löneadministratören Ida Ylipää i Övertorneå ser fram emot samarbetet med Haparanda kommun. Foto: Marianne Berglund

Testar nytt samarbete

Att kommuner samarbetar inom löneadministration är inget nytt. Men nu ligger Haparanda och Övertorneå i startgroparna för att påbörja en ny typ av samarbete.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb