×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mer jobb – men lönen har fastnat

2013-02-05, Tidningenvision.se

Fler uppgifter i knäet – men det märks inte på lönen. Missnöjet bubblar bland administratörer och assistenter.

I sex år har Elham Morshedy Alamdari arbetat som ekonomi­assistent i Borås stad. Det som började med ganska enkla arbetsuppgifter är i dag ersatt av budget­arbete, EU-redovisningar och frågor om medfinansiering – högst kvalificerade arbetsuppgifter.

Men förändringen syns inte i lönekuvertet. Elham Morshedy Alamdari tjänar i dag 20 000 kronor i månaden.

– Jag är jättebesviken. Jag har fått fler uppgifter men inte fått betalt för det, säger hon.

Det Elham Morshedy Alamdari beskriver stämmer in på många assistenter. Visserligen har den nya tekniken gjort att vissa arbetsuppgifter, som fakturahantering, går snabbare i dag. Samtidigt har nya arbetsuppgifter tillkommit, arbetsuppgifter som ofta är mer kvalificerade och även tar längre tid.

Ett annat skäl till att arbetsuppgifterna blivit fler är att många assistenter som går i pension inte ersatts. Så har det varit i Söderköpings kommun.

– Man har dragit ned på administrativa tjänster ute på förvaltningarna, vilket gjort att vi har fått en större arbetsbelastning här, säger Malin Wikström, ekonomiassistent på kommunens ekonomikontor.

Hon är själv hyggligt nöjd med sin lön men konstaterar samtidigt att hon i dag gör många rena ekonomuppgifter, vilket borde innebära en något högre lön.

– Assistent är ett vitt och brett ord. Titeln skulle snarare vara ekonomihandläggare. Det skulle kanske kunna höja status och lön för yrket, säger hon.

Så vad kan Vision göra för de lågbetalda assistenterna? Anna Nilsson är ekonomihandläggare och sitter i Visions förbundsstyrelse. Även hon känner oro för att assistenternas arbetsbörda blir större när administrationstjänster dras in.

– Vi måste visa att problemet finns. I dag sitter många assistenter ensamma, exempelvis på en skola eller socialförvaltning, och då försvinner man lätt i gruppen. Då måste Vision visa för arbetsgivaren att administratörerna fått fler och mer avancerade uppgifter.

Även på Sveriges Kommuner och Landsting talar man om att kommunikationen måste bli bättre. Det är viktigt att den lönesättande chefen verkligen vet vad den anställde gör, det är en förutsättning för att lönen ska bli rättvis, anser Agneta Jöhnk, chef för den arbetsgivarpolitiska avdelningen. Men Tidningen Visions siffror ska man inte vifta undan, tycker hon.

– Om nästan 75 procent tycker att arbetsbördan ökat tycker jag att det är en allvarlig signal.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Belgin Fuchs. Foto:Privat

Varför är Kramfors bäst i telefon?

Fem frågor till Belgin Fuchs samhällsvägledare i Kramfors kommun.  2019-02-27

Annelie Österman tar bort blommor från kistan efter begravningsceremonin. Hon låter några blommor ligga kvar när kistan åker in i ugnen. Foto: Lasse Nilsson

De tar vid ­efter döden

De arbetar i det fördolda, med ett yrke som få känner till. Annelie Österman och Lars Blixt jobbar med att kremera döda, och med all administration runtomkring. En annan viktig uppgift är att stötta anhöriga.  2019-02-27

”Vi sitter på tre platser i stiftet. När vi har personalmöte använder vi ett videosystem som Svenska kyrkan har utvecklat”, säger Mats Lundgren. Foto: Johan Gunséus

Rörigt med många kanaler

Mejl, intranät, videokonferens, Skype och Slack. Blir det rörigt med alla olika digitala samarbetsverktyg? Ja, lyder svaret från 6 av 10 tjänstemän.  2019-02-27

Löneadministratören Ida Ylipää i Övertorneå ser fram emot samarbetet med Haparanda kommun. Foto: Marianne Berglund

Testar nytt samarbete

Att kommuner samarbetar inom löneadministration är inget nytt. Men nu ligger Haparanda och Övertorneå i startgroparna för att påbörja en ny typ av samarbete.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb