×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lisa fick nog efter två års trakasserier

2013-02-12, Tidningenvision.se

En sexuell anspelning, en oönskad smekning över ryggen eller en intim komplimang. Många har upplevt sexuella trakasserier på jobbet men få berättar. Bryt tystnaden, uppmanar facket.

Fakta

Sexuella trakasserier kan både vara fysiska handlingar, ord och gester. All oönskad kontakt, såsom kramar och strykningar, räknas dit. Det gäller även anspelningar eller förslag om sexuell aktivitet.

Det är den som är utsatt som avgör vad som är en kränkning. Den som kränker måste dock inse att hans/hennes beteende är kränkande. Därför måste man som utsatt, med undantag för grövre händelser, upplysa förövaren.

Så fort Lisa blev ensam med den manlige kollegan kom kommentarerna. Först anspelningar som "att det är mycket som styvnar i kylan", sedan allt grövre kränkningar. Det var kommentarer om Lisas kropp och mejl med frågor om hur Lisa överlever sexuellt som nyseparerad.

Värst var en situation när Lisa hamnade ensam med mannen i ett trångt utrymme och han talade om hennes kropp och samtidigt flåsade häftigt.

– Jag kände mig väldigt trängd. Jag försökte gömma mig i mina egna kläder, berättar Lisa som egentligen heter något annat.

Kollegans trakasserier pågick i två år. Det var en tid när Lisa ständigt skuldbelade sig själv för att hon inte sagt ifrån från början och för att hon lät kollegans anspelningar och trakasserier fortgå. Samtidigt fanns oron för konsekvenserna. Vad händer om jag går till chefen? Kan han bli våldsam? Kan han till och med bli av med jobbet? Lisa var också i viss beroendeställning till mannen vilket ytterligare komplicerade situationen.

Det var svårt att agera rationellt, berättar hon.

– Man är så oförberedd när det kommer. Det är så konstigt att en kollega säger sådana här saker. Man blir både chockad och generad.

Till slut gick Lisa till chefen, vilket ledde till en konfrontation med den trakasserande kollegan. Mannen var oförstående men slutade åtminstone med de rent sexuella trakasserierna. Lisa tog även kontakt med Vision lokalt som stöttade med kunskap och var med vid konfrontationen. Det stödet var oerhört viktigt, berättar hon. Och i dag har hon ett förhållningssätt redo om hon åter skulle bli utsatt för liknande trakasserier.

– Det är så lätt att bli överrumplad och bli mållös. Förbered dig på vad du vill ha sagt. Ha en replik klar, säger hon.

Att Lisas berättelse inte är något ovanligt märker Marcus Gustavsson, ordförande i Visionavdelningen i Göteborgs stad. Under de fem år han arbetat fackligt har han varit i kontakt med mellan 10 och 15 medlemmar som blivit utsatta för sexuella trakasserier.

– Ju mer öppna vi är med att vi arbetar med dessa frågor, ju fler är det som hör av sig, säger han.

Hur ska man som fackligt förtroendevald göra när man möter en medlem som blivit utsatt för det här?

– Först och främst ska man ta sig tid att lyssna och visa respekt för personens upplevelse. Jag är också väldigt tydlig med att min lojalitet till 110 procent ligger hos medlemmen, säger Marcus Gustavsson.

Vid flera tillfällen har chefer som Marcus Gustavsson talat med ifrågasatt och försökt förminska trakasserier på den egna arbetsplatsen. "Det är väl inte förbjudet att bli kär på jobbet", är en kommentar han mött.

Det man då får göra är att hänvisa till diskrimineringslagen och kräva att arbetsgivaren tar tag i situationen, säger han.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb