×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lisa fick nog efter två års trakasserier

2013-02-12, Tidningenvision.se

En sexuell anspelning, en oönskad smekning över ryggen eller en intim komplimang. Många har upplevt sexuella trakasserier på jobbet men få berättar. Bryt tystnaden, uppmanar facket.

Fakta

Sexuella trakasserier kan både vara fysiska handlingar, ord och gester. All oönskad kontakt, såsom kramar och strykningar, räknas dit. Det gäller även anspelningar eller förslag om sexuell aktivitet.

Det är den som är utsatt som avgör vad som är en kränkning. Den som kränker måste dock inse att hans/hennes beteende är kränkande. Därför måste man som utsatt, med undantag för grövre händelser, upplysa förövaren.

Så fort Lisa blev ensam med den manlige kollegan kom kommentarerna. Först anspelningar som "att det är mycket som styvnar i kylan", sedan allt grövre kränkningar. Det var kommentarer om Lisas kropp och mejl med frågor om hur Lisa överlever sexuellt som nyseparerad.

Värst var en situation när Lisa hamnade ensam med mannen i ett trångt utrymme och han talade om hennes kropp och samtidigt flåsade häftigt.

– Jag kände mig väldigt trängd. Jag försökte gömma mig i mina egna kläder, berättar Lisa som egentligen heter något annat.

Kollegans trakasserier pågick i två år. Det var en tid när Lisa ständigt skuldbelade sig själv för att hon inte sagt ifrån från början och för att hon lät kollegans anspelningar och trakasserier fortgå. Samtidigt fanns oron för konsekvenserna. Vad händer om jag går till chefen? Kan han bli våldsam? Kan han till och med bli av med jobbet? Lisa var också i viss beroendeställning till mannen vilket ytterligare komplicerade situationen.

Det var svårt att agera rationellt, berättar hon.

– Man är så oförberedd när det kommer. Det är så konstigt att en kollega säger sådana här saker. Man blir både chockad och generad.

Till slut gick Lisa till chefen, vilket ledde till en konfrontation med den trakasserande kollegan. Mannen var oförstående men slutade åtminstone med de rent sexuella trakasserierna. Lisa tog även kontakt med Vision lokalt som stöttade med kunskap och var med vid konfrontationen. Det stödet var oerhört viktigt, berättar hon. Och i dag har hon ett förhållningssätt redo om hon åter skulle bli utsatt för liknande trakasserier.

– Det är så lätt att bli överrumplad och bli mållös. Förbered dig på vad du vill ha sagt. Ha en replik klar, säger hon.

Att Lisas berättelse inte är något ovanligt märker Marcus Gustavsson, ordförande i Visionavdelningen i Göteborgs stad. Under de fem år han arbetat fackligt har han varit i kontakt med mellan 10 och 15 medlemmar som blivit utsatta för sexuella trakasserier.

– Ju mer öppna vi är med att vi arbetar med dessa frågor, ju fler är det som hör av sig, säger han.

Hur ska man som fackligt förtroendevald göra när man möter en medlem som blivit utsatt för det här?

– Först och främst ska man ta sig tid att lyssna och visa respekt för personens upplevelse. Jag är också väldigt tydlig med att min lojalitet till 110 procent ligger hos medlemmen, säger Marcus Gustavsson.

Vid flera tillfällen har chefer som Marcus Gustavsson talat med ifrågasatt och försökt förminska trakasserier på den egna arbetsplatsen. "Det är väl inte förbjudet att bli kär på jobbet", är en kommentar han mött.

Det man då får göra är att hänvisa till diskrimineringslagen och kräva att arbetsgivaren tar tag i situationen, säger han.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb