×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kollektivavtal tecknat med journalbyrå

2013-02-07, Tidningenvision.se

Ju mer de medicinska sekreterarna skriver, desto mindre betalt får de per rad. Tanken med det nya kollektivavtalet mellan Vision och Conscriptor är att de anställda inte ska jobba för mycket.

Vision har tecknat kollektivavtal med Conscriptor, ett företag som erbjuder journalhantering åt landstingen. Enligt Leo Erenmalm, regionombudsman i Vision, som startade processen med företaget, är avtalet ganska likt det som facket har med Almega Vårdföretagarna. Men löneavtalet skiljer sig från andra.

– Det är lite speciellt, det innebär att ju mer de medicinska sekreterarna skriver desto mindre betalt får de per rad, säger han.

Ett visst antal skrivna rader, som anses normalpresterande, ger alltså en viss summa i månadslön. Fler rader än normalt ger förstås mer i reda pengar, men ersättningen för varje tusental skrivna rader blir lägre.

Orsaken till det specifika löneavtalet är att Conscriptors personal jobbar hemifrån, och att det därför är svårt att kontrollera att arbetsmiljön är god, att de inte jobbar för mycket.

Bland de hundratalet medicinska sekreterare som är anställda på Conscriptor är mottagandet av avtalet blandat.

– Vissa tycker att det är bra, vissa tycker att det är dåligt. Men tanken är att de inte ska jobba ihjäl sig. Ingen mår bra av att jobba 70 till 80 timmar i veckan även om man tjänar mer, och arbetsgivaren har ju ett arbetsmiljöansvar.

Conscriptor har sitt säte i Göteborg, men de anställda medicinska sekreterarna finns i hela landet.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.  2019-02-27

Titlar till tusen

Läkarsekreterare, medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller medicinsk vårdadministratör. Vilken är den bästa titeln för den som arbetar med vårdnära administration?  2019-02-27

Medicinska ­sekreteraren Alexandra ­Leoson visar runt på När­hälsans lokaler i Mellerud för ­kolleger från andra vårdcentraler i Dalsland. Foto: Jerry Lövberg

Nätverkar sig starkare

Hur jobbar andra medicinska sekreterare? Och hur har de det? Ett nätverk kan ge svar och vara ett sätt att stärka varandra i yrket. I Dalsland har ett gäng sekreterare startat ett helt nytt.  2019-02-27

Maya Friberg hoppas att digitalisering innebär att yrkes­kunskaper tas till 
vara på ett bättre sätt. Foto: André De Loisted

Skåne först ut på banan

Region Skåne blir först ut med en helt sammanhållen journalföring i samband med att plattformen Skånes digitala vårdsystem, SDV, införs. Den medicinska sekreteraren Maya Friberg ska vara med och utveckla systemet.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb