×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jobba länge är guld värt

2013-02-06, Tidningenvision.se

Så gott som alla kommuner och landsting belönar den som jobbat minst 25 år eller går i pension med en gåva. Den klassiska guldklockan är den vanligaste presenten.

Fakta

  • En gåva från arbetsgivaren är skattefri så länge värdet inte överskrider Skatteverkets beloppsgränser. Om gåvans värde, marknadsvärdet inklusive moms, överskrider gränserna måste man betala skatt från första kronan. Skattefriheten gäller inte för gåvor som lämnas i form av pengar eller presentkort som kan bytas mot pengar.
  • Minnesgåva – en gåva som ges till anställda i samband med till exempel 50-årsdag, efter minst 25 års anställning eller pension (under förutsättning att man jobbat i minst 6 år). Den får vara värd max 15 000 kronor. Den får ges vid ett tillfälle under anställningen och även i samband med pensionering.
  • Jubileumsgåva – en gåva som ges till anställd i samband med att verksamheten fyller 25, 50, 75 eller 100-år. Den får max vara värd 1 350 kronor.
  • Julgåva – får max vara värd 450 kronor. 

Källa: Skatteverket

Guldklocka eller armband, kristallskål, konsthantverk eller en cykel. Den som varit sin arbetsgivare trogen i minst ett kvarts sekel och jobbar i en kommun eller landsting får så gott som alltid en gåva som tack för det långa samarbetet. 99 procent belönar trotjänare bland de kommuner och landsting som svarat i Tidningen Visions enkät.

Majoriteten av kommunerna och landstingen ger bort en gåva som är värd mellan 4 000 och 8 000 kronor. Men nästan 30 procent av arbetsgivarna nöjer sig med en gåva för mellan 1 000 och 4 000 kronor.

Den i särklass vanligaste gåvan till en trotjänare är ett armbandsur i guld, 66 procent av arbetsgivarna uppger att de anställda kan välja en sådan. Näst vanligast är att fritt få välja en gåva och på tredje plats kommer ett konstverk.

Andra vanliga gåvor att välja mellan är guldarmband, kristallskål, presentkort, cykel, ljuskrona i mässing, konsthantverk, konstglas eller en medalj. Lite mindre vanligt är en exklusiv linneduk, möbler, en resa, nobelbestick, pärlhalsband, miniatyrstaty eller systemkamera.

Det är också vanligt att anställda i kommuner och landsting uppvaktas när de fyller jämnt, till exempel på 50-årsdagen. Drygt 60 procent överlämnar då en gåva till jubilaren. Det är också mycket vanligt att dessutom uppvakta med blommor och tårta.

Födelsedagspresenten är oftast inte någon stor utgift, nästan 80 procent av arbetsgivarna lägger mindre än 1 000 kronor på gåvan.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb