×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hon blev vald till årets tandsköterska

2013-02-19, Tidningenvision.se

Ann Britt Hansson på folktandvården i Björkekärr i Göteborg har utsetts till Årets tandsköterska. Hon var en av 100 nominerade tandsköterskor.

–Jag tycker naturligtvis att det är jätteroligt att jag blev nominerad av mina arbetskamrater. Men det bästa är att tandsköterskorna och yrket uppmärksammas på det här sättet, säger Ann Britt Hansson.

Ann Britt Hanssons kolleger på kliniken i Björkekärr nominerade henne i hemlighet och när de tillsammans var på Svenska Tandsköterskeförbundets 70-årsjubileum i Stockholm fick hon kliva upp på scenen och ta emot utmärkelsen.

–Det var verkligen en överraskning, jag hade inte en tanke på att det kunde vara jag. TV var där och just nu har Härlandabladet varit här och intervjuat mig. Det har varit väldigt uppmärksammat och det är skojigt, det är viktigt att vårdyrkena kommer fram.

Utmärkelsen delades i år ut för första gången och förutom äran fick vinnaren resecheckar för 10 000 kronor. I motiveringen står att Ann Britt Hansson har stor energi och höga ambitioner.

–Vi har bestämt att vi ska åka till Tylösand tillsammans. Tio personer kommer inte så långt men det ska bli så trevligt, vi ska äta middag tillsammans och övernatta, säger hon.

Ann Britt Hansson har jobbat som tandsköterska i 40 år. Hon hoppas att mer positiv uppmärksamhet för yrket kan leda till att fler unga lockas till jobbet, trots att ingångslönerna fortfarande är låga.

–Jag tycker fortfarande att det är ett fint och trevligt yrke, det är inte många dagar jag har tyckt det har varit tråkigt att gå till jobbet, säger hon.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb