×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bjud till för bättre möte

2013-02-05, Tidningenvision.se

Chefen pratar alldeles för länge och kollegerna spelar mobilspel. Känner du att era möten börjar bli slentrian? Här är tipsen som ger mötet ett lyft.

Fakta

1. Dagordning med struktur
Ha en dagordning som alla kan vara delaktiga i att sätta ihop. Varje person som vill ta upp en fråga, inklusive chefen, skriver ner ämne, vad man vill få ut av frågan, till exempel om det är ett beslut, om man vill ha idéer eller kritisk granskning och hur lång tid man behöver. Det ger mötet struktur och alla vet vad som förväntas av en.

2. Håll tiden
Kolla på klockan själv eller be en kollega säga till när det är en minut kvar. Håller du inte tiden tjuvar du tid från någon annan. Detta ska gälla även för chefen.

3. Upp och ner
Testa att vända upp och ner på dagordningen. Ofta kommer chefernas frågor först och medarbetarnas frågor hamnar under övrigt och hinns inte alltid med.

4. Inloggning och utloggning
För att alla ska känna sig delaktiga kan det vara bra att gå ett kort varv runt bordet i början där alla får säga ett ord eller mening. Det kan vara vad man förväntar sig av mötet eller hur man känner sig när man kommer dit. Vid slutet av mötet kan man göra samma sak och kort utvärdera hur mötet varit.

5. Börja och sluta i tid
Annars kanske några måste gå innan mötet är slut och därför missar något viktigt.

6. Kaffediskussioner
Vid möten som är över två timmar är det bra att ta en paus. Då kan det också vara smart att fatta besluten efter fikat eftersom folk hinner resonera under pausen.

7. Hur sitter ni?
Fundera på hur ni sitter, är det så att cheferna sitter på ena sidan bordet kan det lätt bli obalans i samtalet. Sammanträdesbord kan passivisera deltagarna medan kafébord brukar aktivera folk. Eller varför inte prova att ha stående möten – då får man mer energi och mötena blir kortare. Eller så kan man ta bort bordet och sitta i en ring.

– Möten kan vara fantastiska, givande och utvecklande, säger konsulten Eva C Johansson, som tillsammans med Gunilla Orrebrink skrivit Mötesbok för ledare.

Chefen eller mötesledaren har såklart ett ansvar för att jobbmöten ska fungera, men de kan kämpa hur mycket som helst utan resultat om inte medarbetarna inser att också de har ett ansvar.

– Många tiger och lyssnar bara på andras åsikter. Men om man inte säger något själv tar man bort sin egen kompetens och åsikt vilket kan göra att hela bilden av en fråga inte kommer fram. Om man sedan tycker att ett beslut blir fel har man inte tagit sitt ansvar, säger Eva C Johansson.

Ett vanligt mötesproblem är att det är otydligt vad som förväntas av deltagarna. Är det ett beslut som ska fattas, något som ska utvärderas, information eller idékläckning?

– Då kan man fråga den som är ansvarig för frågan, vad vill du ha utav oss? Synpunkter, kritisk granskning, problemlösning? Det går oerhört mycket tid åt att prata om fel saker.

Det är också viktigt att prata om rätt saker på rätt möte. Har ni ett möte som handlar om hur ni ska göra utifrån ett fattat beslut, kan man inte försöka att riva upp eller kritisera det ursprungliga beslutet.

– Ibland måste man anpassa sig. Då är det bättre att fråga för att förstå beslutet än att ge synpunkter, säger Eva C Johansson.

För att ett möte ska bli bra ska man lyssna aktivt och ställa frågor. Men också ge konstruktiv feedback till chefen om mötena inte fungerar.

– Även chefer behöver hjälp ibland. Fråga om ni kan få en bikupa på två minuter, eller säg att du önskar mer delaktighet i mötena.

Det händer också att konflikter uppstår under möten. Chefen borde ta tag i det men det är inte alla som gör det. Som tredje part kan du gå emellan och säga att du inte tycker om tonen och berätta hur det påverkar dig.

– Jag jobbade ett tag i ett arbetslag där vi var ganska elaka mot varandra och då hade vi varsitt rött och gult kort som vi viftade med om någon inte visade respekt. Det är lättare än att säga till. Men då måste man ha satt upp spelregler innan så alla är med på det, säger Eva C Johansson.

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb