×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision ratar vapenfonder

2013-12-20, Tidningenvision.se

Vision har sedan länge avstått från att investera i bolag som tjänar pengar på vapen, porr, tobak eller alkohol. Nu skärps riktlinjerna till att gälla även fonder med bolagsinnehav i samma slags verksamheter.

Justeringarna i Visions placeringspolicy betyder inte att fackförbundet tvingas sälja fondandelar med tvivelaktigt bolagsinnehav.

– Vi har inga sådana placeringar sedan tidigare, utan ändringarna i policyn är för att förtydliga och anpassa den till verkligheten, säger Kerstin Eriksson, administrativ chef på Vision.

Samtidigt finns inga garantier för att fonderna som Vision investerar i är helt fria från oetiskt bolagsinnehav. I policyn står i stället att fonders bolagsinnehav som avser oetiska verksamheter inte får överstiga fem procent.

– Att placera i fonder är en bra investeringsform för Vision men förvaltare av fonder tillämpar olika regler för etisk granskning. Vi kan inte bevaka alla förändringar av bolagsinnehaven i fonderna och därför är det viktigt med en avgränsning om fem procent, säger Kerstin Eriksson.

Spel är också en verksamhet som ibland klassas som oetisk eller känslig. Varför har Vision ingen policy som utesluter investeringar i sådana bolag och fonder?

– Vår policy är skriven efter den praxis som finns på marknaden för att de som förvaltar våra medel ska kunna tillämpa den lättare. Men kanske kommer vi även dit så småningom.

Visions placeringspolicy gäller inte bara uteslutande av oetiska bolag och fonder, utan innehåller sedan 2011 även krav på att investeringar aktivt görs i företag som tar sociala, miljömässiga och etiska hänsyn.

 

 

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb