×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision till kyrkan: Vidga era vyer!

2013-08-14, Tidningenvision.se

Även till synes jämställda församlingar kan bidra till strukturella löneskillnader. Nu kräver Vision att arbetsgivarna öppnar ögonen för omvärlden.

Ett stift inom Svenska kyrkan består av flera olika arbetsgivare, alltså församlingar. Och Vision kan lokalt kräva en handlingsplan för jämställda löner av församlingar där det finns märkbara lokala skillnader i lön mellan könen inom ett och samma yrke.

– Genom lag har vi verktyg mot enskilda arbetsgivare, men vi har problem när det är mer övergripande strukturer i stiften som behöver åtgärdas, säger Matteus Canevall, ombudsman i Vision, och fortsätter:

– För även om varje enskild församling gör rätt kan de bidra till ojämställda löner för ett yrke i stiftet.

Matteus Canevall förklarar hur med ett påhittat exempel: I Församling 1 är majoriteten av diakonerna kvinnor, men alla tjänar lika mycket. I Församling 2 är könsfördelningen omvänd, och inte heller här finns någon löneskillnad mellan könen, men de tjänar allihop 10 000 kronor mer i månaden än i Församling 1.

– Det är trist nog ofta högre lönetryck på arbetsplatser med fler män. Vision driver ju frågan om strukturella löneskillnader, och dessa minskar, men det går långsamt.

Så vad bör kyrkan göra för att komma tillrätta med problemet?

– Det räcker inte att församlingarna enbart granskar sina egna lönesättningar. De måste vidga sina vyer och jämföra hur lönenivån i varje yrke förhåller sig till andra arbetsgivare inom stiftet och till kyrkan i stort, men också till arbetsgivare utanför kyrkan på orten.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb