×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision till kyrkan: Vidga era vyer!

2013-08-14, Tidningenvision.se

Även till synes jämställda församlingar kan bidra till strukturella löneskillnader. Nu kräver Vision att arbetsgivarna öppnar ögonen för omvärlden.

Ett stift inom Svenska kyrkan består av flera olika arbetsgivare, alltså församlingar. Och Vision kan lokalt kräva en handlingsplan för jämställda löner av församlingar där det finns märkbara lokala skillnader i lön mellan könen inom ett och samma yrke.

– Genom lag har vi verktyg mot enskilda arbetsgivare, men vi har problem när det är mer övergripande strukturer i stiften som behöver åtgärdas, säger Matteus Canevall, ombudsman i Vision, och fortsätter:

– För även om varje enskild församling gör rätt kan de bidra till ojämställda löner för ett yrke i stiftet.

Matteus Canevall förklarar hur med ett påhittat exempel: I Församling 1 är majoriteten av diakonerna kvinnor, men alla tjänar lika mycket. I Församling 2 är könsfördelningen omvänd, och inte heller här finns någon löneskillnad mellan könen, men de tjänar allihop 10 000 kronor mer i månaden än i Församling 1.

– Det är trist nog ofta högre lönetryck på arbetsplatser med fler män. Vision driver ju frågan om strukturella löneskillnader, och dessa minskar, men det går långsamt.

Så vad bör kyrkan göra för att komma tillrätta med problemet?

– Det räcker inte att församlingarna enbart granskar sina egna lönesättningar. De måste vidga sina vyer och jämföra hur lönenivån i varje yrke förhåller sig till andra arbetsgivare inom stiftet och till kyrkan i stort, men också till arbetsgivare utanför kyrkan på orten.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb