×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Oviss framtid för Visions medlemmar på Lundsberg

2013-08-29, Tidningenvision.se

Beslutet att stänga Lundsberg kom som en chock för de anställda. Visions ombud säger att höstlovet tidigareläggs för att personalen och ledningen ska kunna ta fram ett åtgärdspaket för en snabb öppning.

Personalen på Lundsberg hade ett möte med skolans styrelse under förmiddagen i dag. Ledningen har beslutat att tidigarelägga höstlovet till nästa vecka för att personalen ska kunna arbeta med åtgärder för att få igång skolan igen.

–Under den tiden ska vi jobba för att hitta någon form av lösning. Vi hoppas att stängningen blir kortvarig. Vi måste gripa det här halmstrået, säger Anita Fallquist, elevhemsföreståndare och Visionombud på Lundsberg.

Under de senaste åren har Lundsberg flera gånger fått kritik för att äldre elever har kränkt och misshandlat yngre elever utan att vuxna ingripit. I våras konstaterade Skolinspektionen att de åtgärder som skolan vidtagit var tillräckliga.

I helgen med inträffade ett nytt fall av pennalism då äldre elever brände två yngre med strykjärn. Skolinspektionen beslutade igår att stänga skolan med omedelbar verkan. Lundsberg har sex månader på sig att presentera en lösning för att få öppna igen.

Anita Fallquist kan inte säga konkret hur arbetet med att rätta till problemen ska gå till men hon tror att det blir svårare att få tillbaka eleverna ju längre skolan är stängd.

–Är det så att vi inte hittar en hållbar lösning blir situationen en helt annan men vi har inte kastat in handduken  på något sätt, säger hon.

Hur är stämningen i personalen?

–Alla var ju chockade igår, precis som eleverna. Vissa var fly förbannade, andra ledsna och uppgivna. Men efter dagens möte tror jag vi har en helt annan syn på framtiden och förhoppningar om att det kommer att lösa sig på något sätt.

Vad tycker du som anställd om Skolinspektionens beslut?

–Vi är fundersamma på vilka grunder Skolinspektionen har fattat det här beslutet. Vi tar naturligtvis avstånd från den här allvarliga incidenten.  Men det stjälper en hel skola med 70-80 anställda och får stora konsekvenser för oss, elever, föräldrar och hela kommunen. Vi är en glesbygdskommun och det blir ett hårt slag om skolan läggs ned.

Vision har 14 medlemmar på Lundsbergs skola. Det flesta jobbar som elevhemsföreståndare, assistenter eller tekniker.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Belgin Fuchs. Foto:Privat

Varför är Kramfors bäst i telefon?

Fem frågor till Belgin Fuchs samhällsvägledare i Kramfors kommun.  2019-02-27

Annelie Österman tar bort blommor från kistan efter begravningsceremonin. Hon låter några blommor ligga kvar när kistan åker in i ugnen. Foto: Lasse Nilsson

De tar vid ­efter döden

De arbetar i det fördolda, med ett yrke som få känner till. Annelie Österman och Lars Blixt jobbar med att kremera döda, och med all administration runtomkring. En annan viktig uppgift är att stötta anhöriga.  2019-02-27

”Vi sitter på tre platser i stiftet. När vi har personalmöte använder vi ett videosystem som Svenska kyrkan har utvecklat”, säger Mats Lundgren. Foto: Johan Gunséus

Rörigt med många kanaler

Mejl, intranät, videokonferens, Skype och Slack. Blir det rörigt med alla olika digitala samarbetsverktyg? Ja, lyder svaret från 6 av 10 tjänstemän.  2019-02-27

Löneadministratören Ida Ylipää i Övertorneå ser fram emot samarbetet med Haparanda kommun. Foto: Marianne Berglund

Testar nytt samarbete

Att kommuner samarbetar inom löneadministration är inget nytt. Men nu ligger Haparanda och Övertorneå i startgroparna för att påbörja en ny typ av samarbete.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb