×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krafttag ska stoppa kränkningar

2013-08-23, Tidningenvision.se

I flera år har anställda i Åstorps kommun känt sig kränkta och hotade av en politiker. Nu kräver Arbetsmiljöverket att arbetsgivaren agerar.

Redan 2011 slog skyddsombuden för Vision och andra fackförbund larm och begärde en handlingsplan utifrån att anställda känt sig illa bemötta av en politiker.

Men politikern det handlar om har varit oförstående, och de insatser som gjorts har inte lett till någon förändring. I våras vände sig Vision till Arbetsmiljöverket med en anmälan om hur medlemmar blivit utsatta för aggressivt bemötande, nedsättande omdömen och direkta hot. När Tidningen Vision har talat med politikern har han inte velat kommentera händelserna.

Nu har Arbetsmiljöverket haft en inspektör på plats, som kommer att skriva ett föreläggande om att kommunledningen ska göra en grundligare undersökning av problemen och vad man kommer att göra åt dem.

– Det handlar om en en kartläggning av risker, vilka som mår dåligt och vad man ska göra för att de ska kunna jobba vidare i Åstorps kommun. Vi har medarbetare som gråter, andra som inte klarar att föredra ärenden när han är med. Både arbetsledning och medarbetare måste få verktyg som gör att vardagsarbetet kan fungera, säger Ulla Andersson, Visions skyddsombud i Åstorp.

Tidigare har kommunledningen tagit fram rutiner och etikregler för hur politiker och anställda ska uppträda gentemot varandra. Det har inte hjälpt. Ulla Andersson är nöjd med Arbetsmiljöverkets krav.

– Jag tycker att det är helt suveränt. Nu måste man gå på djupet med problemet: Vilka mår dåligt och vad behöver de, behövs handledning eller går det att se till att olika människor inte behöver träffas så mycket. Det är sådana saker kommunledningen ska jobba vidare med. Förhoppningsvis i samarbete med oss, säger hon.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb