×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hopp om bättre betalt efter upprop

2013-08-09, Tidningenvision.se

Tandsköterskorna i Dalarnas upprop för högre löner har nått landstingspolitikernas öron. I höst hamnar frågan på fullmäktiges bord.

Visions upprop startade i våras på initiativ från tandsköterskan Karin Klockar som reagerat på de låga lönerna. Som nyanställd i fjol erbjöds hon 18 000 kronor i månaden, samma lön hon haft som städerska innan hon utbildade sig.

Camilla Eklund, ledamot i Visions tandvårdssektion i landstinget, skickade ut en protestlista till alla folktandvårdskliniker. Drygt 400 av de cirka 450 anställda skrev under på kravet på en begynnelselön på minst 20 000 kronor i månaden och en bättre löneutveckling.

Efter en artikel i Tidningen Vision på försommaren hakade lokala medier på och Camilla Eklund har nu fått löften från ledamöter i landstingets tandvårdsnämnd att frågan om tandsköterskornas löner ska lyftas.

– Vi fick bra gensvar från politikerna. De ska ta upp frågan med tandvårdscheferna, säger Camilla Eklund.

En av politikerna är Katarina Gustavsson (KD), ledamot i fullmäktige och i tandvårdsnämnden. Hon stöder tandsköterskornas krav fullt ut.

– Absolut. Jag hade aldrig trott att man började på 18 000 kronor. Det är hånfullt. Våra tandsköterskor är värda mycket mer betalt.

Vad ska du göra åt det?

– Jag ska ställa en interpellation i fullmäktige med frågan varför de är så lågt värderade. Jag kommer också att skriva en motion om att höja lönerna. Debatten måste fortsätta så att det blir en ändring.

Camilla Eklund har fått besked om att tandsköterskornas lönekrav ska diskuteras på första mötet mellan politiker och tandvårdens ledning efter sommaren.

– På det mötet är vi också med. Det är jättepositivt, säger hon.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb