×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hopp om bättre betalt efter upprop

2013-08-09, Tidningenvision.se

Tandsköterskorna i Dalarnas upprop för högre löner har nått landstingspolitikernas öron. I höst hamnar frågan på fullmäktiges bord.

Visions upprop startade i våras på initiativ från tandsköterskan Karin Klockar som reagerat på de låga lönerna. Som nyanställd i fjol erbjöds hon 18 000 kronor i månaden, samma lön hon haft som städerska innan hon utbildade sig.

Camilla Eklund, ledamot i Visions tandvårdssektion i landstinget, skickade ut en protestlista till alla folktandvårdskliniker. Drygt 400 av de cirka 450 anställda skrev under på kravet på en begynnelselön på minst 20 000 kronor i månaden och en bättre löneutveckling.

Efter en artikel i Tidningen Vision på försommaren hakade lokala medier på och Camilla Eklund har nu fått löften från ledamöter i landstingets tandvårdsnämnd att frågan om tandsköterskornas löner ska lyftas.

– Vi fick bra gensvar från politikerna. De ska ta upp frågan med tandvårdscheferna, säger Camilla Eklund.

En av politikerna är Katarina Gustavsson (KD), ledamot i fullmäktige och i tandvårdsnämnden. Hon stöder tandsköterskornas krav fullt ut.

– Absolut. Jag hade aldrig trott att man började på 18 000 kronor. Det är hånfullt. Våra tandsköterskor är värda mycket mer betalt.

Vad ska du göra åt det?

– Jag ska ställa en interpellation i fullmäktige med frågan varför de är så lågt värderade. Jag kommer också att skriva en motion om att höja lönerna. Debatten måste fortsätta så att det blir en ändring.

Camilla Eklund har fått besked om att tandsköterskornas lönekrav ska diskuteras på första mötet mellan politiker och tandvårdens ledning efter sommaren.

– På det mötet är vi också med. Det är jättepositivt, säger hon.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb