×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler tekniker i beredskap efter IT-haveri

2013-08-20, Tidningenvision.se

Två gånger inom en vecka slocknade journalsystemet Takecare i Stockholms läns landsting. Om det sker igen står landstinget redo med större reservkraft och fler tekniker i startgroparna.

Det var i mitten av juni som journalsystemet för 40 000 anställda inom Stockholms läns landsting drabbades av driftstopp, på fem respektive sex timmar. Planerade operationer fick ställas in och bland personalen var frustrationen stor.

En analyskommission inom landstinget arbetar med en slutrapport där man bland annat intervjuar anställda om IT-haveriets konsekvenser. Redan under sommaren släppte kommissionen dock en delrapport. IT-direktören Susanne Bayard leder gruppen.

­– Det fel som var kommer inte att ske igen. Men andra fel kan inträffa. Så det vi gör nu är att vi skaffar bättre reservrutiner och om det blir fel ska det gå snabbare att komma igång igen, säger hon.

Bland de åtgärder landstinget nu gör är att investera i mer reservkraft, bland annat för att det ska gå snabbare att få upp läskopior av journaler vid ett driftstopp.

Felet fanns hos en leverantör men även landstinget hade del i skulden till att avbrotten blev så långa, eftersom man inte hade tillräckligt dimensionerade reservsystem. Någon ekonomisk ersättning från leverantören är inte aktuellt, enligt Susanne Bayard.

Darko Ratajc, IT-tekniker och fackligt aktiv för Vision inom Stockholms läns landsting, var en av dem som arbetade under stoppen.

­–Det var svårt eftersom inte heller vi visste vad som vad fel. Men det var aldrig någon större panik, folk inom sjukvården är vana att hantera kritiska lägen.

Som en konsekvens av stoppen kommer fler tekniker att finnas i beredskap i framtiden. Rutiner för att tekniker ska kunna vara snabbare på plats ska också tas fram.

Darko Ratajc kan också se att stoppen faktiskt fyllde en funktion.

–Det visar var problemen finns, var man behöver göra förbättringar.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.  2019-02-27

Titlar till tusen

Läkarsekreterare, medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller medicinsk vårdadministratör. Vilken är den bästa titeln för den som arbetar med vårdnära administration?  2019-02-27

Medicinska ­sekreteraren Alexandra ­Leoson visar runt på När­hälsans lokaler i Mellerud för ­kolleger från andra vårdcentraler i Dalsland. Foto: Jerry Lövberg

Nätverkar sig starkare

Hur jobbar andra medicinska sekreterare? Och hur har de det? Ett nätverk kan ge svar och vara ett sätt att stärka varandra i yrket. I Dalsland har ett gäng sekreterare startat ett helt nytt.  2019-02-27

Maya Friberg hoppas att digitalisering innebär att yrkes­kunskaper tas till 
vara på ett bättre sätt. Foto: André De Loisted

Skåne först ut på banan

Region Skåne blir först ut med en helt sammanhållen journalföring i samband med att plattformen Skånes digitala vårdsystem, SDV, införs. Den medicinska sekreteraren Maya Friberg ska vara med och utveckla systemet.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb