×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visionanställd släpptes inte in i Egypten

2013-04-30, Tidningenvision.se

En anställd på Vision släpptes inte in i Egypten när hon skulle delta i ett fackligt samverkansprojekt. Efter tio mycket ovissa timmar på flygplatsen fick hon kliva på planet hem.

Efter revolutionen i Egypten har den fackliga verksamheten fått nytt liv. För att stödja den utvecklingen har Vision tillsammans med Kommunal och ST inlett ett projekt tillsammans med fackliga organisationer i Egypten och Tunisien med PSI, det internationella facket för offentliganställda, som huvudman och utförare.

Inför ett planeringsmöte i Kairo i helgen uppstod ett oväntat problem. En av deltagarna, Maria Wilhelms, utbildningsstrateg på Vision, släpptes inte in i landet.

– När mitt pass drogs i en scanner fick jag veta att det fanns ett problem. Det var overkligt, men jag blev inte rädd för jag visste att jag inte hade något att dölja, säger hon.

Maria Wilhelms blev inkallad till ett förhör där hon förklarade att hon var på tjänsteresa på inbjudan från PSI och blev därefter grundligt utfrågad om det fackliga samverkansprojektet.

Hon placerades i ett rum som hon beskriver som en betongbunker. Där fick hon sitta i tio timmar tillsammans med fem andra kvinnor och ett barn i väntan på att få kliva på ett plan hem.

Gång på gång blev avgångstiden framskjuten, men efter tio timmar eskorterades Maria Wilhelms till ett flygplan. På väg ombord fick hon veta att hon var svartlistad och inte skulle få komma tillbaka till Egypten.

Någon förklaring till varför hon inte släpptes in i landet fick hon aldrig. Därför ska Maria Wilhelms skriva ett brev till Egyptens ambassadör i Sverige för att reda ut vad som egentligen låg bakom avvisningen.

– Polisernas första frågor handlade om det fackliga projekt som jag är en del av. Även om jag inte vet säkert är det lätt att misstänka att det är förklaringen till att jag inte fick komma in, säger Maria Wilhelms.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb