×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visionanställd släpptes inte in i Egypten

2013-04-30, Tidningenvision.se

En anställd på Vision släpptes inte in i Egypten när hon skulle delta i ett fackligt samverkansprojekt. Efter tio mycket ovissa timmar på flygplatsen fick hon kliva på planet hem.

Efter revolutionen i Egypten har den fackliga verksamheten fått nytt liv. För att stödja den utvecklingen har Vision tillsammans med Kommunal och ST inlett ett projekt tillsammans med fackliga organisationer i Egypten och Tunisien med PSI, det internationella facket för offentliganställda, som huvudman och utförare.

Inför ett planeringsmöte i Kairo i helgen uppstod ett oväntat problem. En av deltagarna, Maria Wilhelms, utbildningsstrateg på Vision, släpptes inte in i landet.

– När mitt pass drogs i en scanner fick jag veta att det fanns ett problem. Det var overkligt, men jag blev inte rädd för jag visste att jag inte hade något att dölja, säger hon.

Maria Wilhelms blev inkallad till ett förhör där hon förklarade att hon var på tjänsteresa på inbjudan från PSI och blev därefter grundligt utfrågad om det fackliga samverkansprojektet.

Hon placerades i ett rum som hon beskriver som en betongbunker. Där fick hon sitta i tio timmar tillsammans med fem andra kvinnor och ett barn i väntan på att få kliva på ett plan hem.

Gång på gång blev avgångstiden framskjuten, men efter tio timmar eskorterades Maria Wilhelms till ett flygplan. På väg ombord fick hon veta att hon var svartlistad och inte skulle få komma tillbaka till Egypten.

Någon förklaring till varför hon inte släpptes in i landet fick hon aldrig. Därför ska Maria Wilhelms skriva ett brev till Egyptens ambassadör i Sverige för att reda ut vad som egentligen låg bakom avvisningen.

– Polisernas första frågor handlade om det fackliga projekt som jag är en del av. Även om jag inte vet säkert är det lätt att misstänka att det är förklaringen till att jag inte fick komma in, säger Maria Wilhelms.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb