×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision talar arbetsmiljö i Rosenbad

2013-04-26, Tidningenvision.se

I helgen är det Världsdagen för arbetsmiljö. I samband med den är Vision, som enda fack, i dag inbjudna till regeringskansliet för att tala om goda exempel i arbetsmiljöarbetet.

Sedan 2003 har FN-organet International Labour Organisation (ILO) uppmärksammat Världsdagen för arbetsmiljö som ett sätt att diskutera förebyggande arbetsmiljöarbete. I år arrangerar Svenska ILO-kommittén tillsammans med Arbetsmiljöverket ett seminarium i regeringskansliet. På temat ”goda exempel” ska Vision bland annat tala om det nyinrättade samtalsstödet för fackets medlemmar.

–Internationella studier har visat att på arbetsplatser där samtalsstöd finns ökar både närvaron och arbetsförmågan. Dessutom bidrar det till ett bättre arbetsklimat, säger Visions ordförande Annika Strandhäll.

Tidningen Vision frågade tre medlemmar om vilken arbetsmiljöfråga de anser är viktigast på deras jobb. Så här svarade de:

enkat-1.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt inte att bilden uppförstoras i popupfönster
Annika Ridnert, Telgekoncernen, Södertälje.

­– I vår koncern är det flera kommunala bolag som har samlats i ett hus med öppet kontorslandskap. Belysningen och ventilationen är dåligt anpassade. Vissa sitter i drag, andra har det för kallt och belysningen blir fel förnågra. Fler och fler får börja använda terminalglasögon.

 

enkat-3.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt inte att bilden uppförstoras i popupfönster
Lars Thidevall, Storstockholms brandförsvar.

–Det pratas mycket om att det ska vara högt i tak , men så är det inte. Det talas mycket vid fikabordet, men man vågar sällan ta upp kritik med chefen, för att man är rädd att hamna i dålig dager själv.

 

 

enkat-2.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt inte att bilden uppförstoras i popupfönster
Elisabeth Möbäck Östergren, Huddinge kommun.

–Det viktigaste för arbetsmiljön är sammanhållningen i arbetsgruppen. Och där kan vi själva ta mycket ansvar, genom att vi visar uppskattning och stöd för varandra. Sedan är det också viktigt att ha kontroll över och möjlighet att påverka sina arbetsuppgifter.

 

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb