×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision talar arbetsmiljö i Rosenbad

2013-04-26, Tidningenvision.se

I helgen är det Världsdagen för arbetsmiljö. I samband med den är Vision, som enda fack, i dag inbjudna till regeringskansliet för att tala om goda exempel i arbetsmiljöarbetet.

Sedan 2003 har FN-organet International Labour Organisation (ILO) uppmärksammat Världsdagen för arbetsmiljö som ett sätt att diskutera förebyggande arbetsmiljöarbete. I år arrangerar Svenska ILO-kommittén tillsammans med Arbetsmiljöverket ett seminarium i regeringskansliet. På temat ”goda exempel” ska Vision bland annat tala om det nyinrättade samtalsstödet för fackets medlemmar.

–Internationella studier har visat att på arbetsplatser där samtalsstöd finns ökar både närvaron och arbetsförmågan. Dessutom bidrar det till ett bättre arbetsklimat, säger Visions ordförande Annika Strandhäll.

Tidningen Vision frågade tre medlemmar om vilken arbetsmiljöfråga de anser är viktigast på deras jobb. Så här svarade de:

enkat-1.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt inte att bilden uppförstoras i popupfönster
Annika Ridnert, Telgekoncernen, Södertälje.

­– I vår koncern är det flera kommunala bolag som har samlats i ett hus med öppet kontorslandskap. Belysningen och ventilationen är dåligt anpassade. Vissa sitter i drag, andra har det för kallt och belysningen blir fel förnågra. Fler och fler får börja använda terminalglasögon.

 

enkat-3.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt inte att bilden uppförstoras i popupfönster
Lars Thidevall, Storstockholms brandförsvar.

–Det pratas mycket om att det ska vara högt i tak , men så är det inte. Det talas mycket vid fikabordet, men man vågar sällan ta upp kritik med chefen, för att man är rädd att hamna i dålig dager själv.

 

 

enkat-2.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt inte att bilden uppförstoras i popupfönster
Elisabeth Möbäck Östergren, Huddinge kommun.

–Det viktigaste för arbetsmiljön är sammanhållningen i arbetsgruppen. Och där kan vi själva ta mycket ansvar, genom att vi visar uppskattning och stöd för varandra. Sedan är det också viktigt att ha kontroll över och möjlighet att påverka sina arbetsuppgifter.

 

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb