×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision talar arbetsmiljö i Rosenbad

2013-04-26, Tidningenvision.se

I helgen är det Världsdagen för arbetsmiljö. I samband med den är Vision, som enda fack, i dag inbjudna till regeringskansliet för att tala om goda exempel i arbetsmiljöarbetet.

Sedan 2003 har FN-organet International Labour Organisation (ILO) uppmärksammat Världsdagen för arbetsmiljö som ett sätt att diskutera förebyggande arbetsmiljöarbete. I år arrangerar Svenska ILO-kommittén tillsammans med Arbetsmiljöverket ett seminarium i regeringskansliet. På temat ”goda exempel” ska Vision bland annat tala om det nyinrättade samtalsstödet för fackets medlemmar.

–Internationella studier har visat att på arbetsplatser där samtalsstöd finns ökar både närvaron och arbetsförmågan. Dessutom bidrar det till ett bättre arbetsklimat, säger Visions ordförande Annika Strandhäll.

Tidningen Vision frågade tre medlemmar om vilken arbetsmiljöfråga de anser är viktigast på deras jobb. Så här svarade de:

enkat-1.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt inte att bilden uppförstoras i popupfönster
Annika Ridnert, Telgekoncernen, Södertälje.

­– I vår koncern är det flera kommunala bolag som har samlats i ett hus med öppet kontorslandskap. Belysningen och ventilationen är dåligt anpassade. Vissa sitter i drag, andra har det för kallt och belysningen blir fel förnågra. Fler och fler får börja använda terminalglasögon.

 

enkat-3.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt inte att bilden uppförstoras i popupfönster
Lars Thidevall, Storstockholms brandförsvar.

–Det pratas mycket om att det ska vara högt i tak , men så är det inte. Det talas mycket vid fikabordet, men man vågar sällan ta upp kritik med chefen, för att man är rädd att hamna i dålig dager själv.

 

 

enkat-2.jpg
Mapp: 
Öppna inte i colorbox: 
Tillåt inte att bilden uppförstoras i popupfönster
Elisabeth Möbäck Östergren, Huddinge kommun.

–Det viktigaste för arbetsmiljön är sammanhållningen i arbetsgruppen. Och där kan vi själva ta mycket ansvar, genom att vi visar uppskattning och stöd för varandra. Sedan är det också viktigt att ha kontroll över och möjlighet att påverka sina arbetsuppgifter.

 

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb