×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision neutralt i Kommunals konflikt

2013-04-19, Tidningenvision.se

Jobba som vanligt men utför inga arbetsuppgifter som strejkande kolleger skulle ha gjort. Det är uppmaningen till Visions medlemmar på de arbetsplatser där Kommunals strejk kan bryta ut.

Om drygt en vecka, 29 april, går nästan 9 000 av Kommunals medlemmar i strejk om förbundet inte får igenom kravet att lönerna höjs med 1740 kronor på tre år.  Strejkvarslet berör till exempel vaktmästare, lokalvårdare, kökspersonal, fastighetsskötare, parkeringsvakter med flera på arbetsplatser i totalt 100 kommuner, nästan samtliga landsting och några PACTA-företag.

Många Visionsmedlemmar som jobbar på arbetplatser som berörs av varslen kommer att påverkas om det blir strejk. 

– Vi har fått en begäran från Kommunal om att hålla oss neutrala. Det betyder att vi ska respektera deras strejkande medlemmar och se till att våra medlemmar inte utför deras arbetsuppgifter, säger Karl Lundberg, ombudsman på Vision.

Det innebär till exempel att en Visionsmedlem som arbetar på  en fritidsförvaltning inte får låsa upp idrottshallen om det ingår i en strejkande vaktmästares arbetsuppgifter.

När Kommunal för tio år sedan strejkade i kommunerna varslade SKTF om sympatistrejk. Varslet gällde då cirka 500 medlemmar inom samma yrkesgrupper som strejkade inom Kommunal, till exempel barnskötare och vaktmästare. Orsaken var dels att Kommunal då begärde det, dels att vissa arbetsgivare inte accepterade att SKTFs medlemmar stannade hemma fast deras arbetsuppgifter var satta i blockad.

Kan det bli varsel om sympatistrejk den här gången också?

– Vi har inte fått några signaler om att det skulle vara aktuellt. Än så länge gäller att våra medlemmar ska utföra sina ordinarie arbetsuppgifter, även om det är en vaktmästare vars kolleger går i strejk. Man får göra det som står på sin arbetsbeskrivning, men inte gå in och täcka upp för det som kolleger borde ha gjort.

Men om arbetsgivaren beordrar någon att göra strejkande kollegers uppgifter?

– Då ska man hävda sin rätt att vara neutral i konflikten. Om inte det fungerar får man kontakta sin fackliga företrädare och få hjälp att hitta en lösning, säger Karl Lundberg.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb