×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Övertid i stället för nya jobb

2013-04-22, Tidningenvision.se

Var sjätte anställd arbetade över i fjol. Det totala antalet timmar motsvarar mer än 100 000 heltidsjobb, visar en rapport från TCO.

Övertid är vanligast bland tjänstemän. Cirka 20 procent av tjänstemännen arbetade i fjol övertid, att jämföra med cirka 15 procent av LO-medlemmarna.

Varför? Därför att tjänstemän jobbar allt mer självständigt, och i allt större utsträckning kan bestämma över sina arbetstider själva. ”Formella gränser för arbetet har fått ge vika för det faktum att arbetsuppgifter måste lösas och saker bli klara i tid”, skriver TCO i rapporten och noterar att övertid har blivit en permanent del av arbetstiden och en negativ konsekvens av den ökade friheten i jobbet.

Det är också klart mer gratisarbete bland tjänstemännen. Drygt 5 procent av de TCO-anslutna och 9 procent av de Saco-anslutna arbetade övertid utan ersättning i fjol.

Mest övertid, både betald och obetald, är det i privat sektor. 22 procent av de privatanställda tjänstemännen i TCO-förbunden arbetade i snitt 4 övertidstimmar i veckan. Bland offentliganställda inom TCO jobbade 17 procent över i snitt knappt 3 timmar per vecka.

Sammantaget motsvarade det totala antalet övertidstimmar i fjol minst 117 000 heltidstjänster. TCO konstaterar att övertiden har ökat mer än sysselsättningen de senaste åren, och att det tar allt längre tid i konjunkturuppgångar innan den ökade efterfrågan leder till nya jobb.

– Det är ett stort problem att det stora övertidsarbetet inte slår ut i fler nyanställningar snabbare. Det stora övertidsarbetet är också i längden ohållbart i ett hälsoperspektiv. Stressen är redan för hög i vårt arbetsliv, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark i en kommentar till undersökningen.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  för 13 dagar sedan

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  för 14 dagar sedan

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb