×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mer till alla nyblivna föräldrar

2013-04-25, Tidningenvision.se

Föräldrapenningtillägget förlängs från fem till sex månader. Den nyheten välkomnas av administratören Maria Silfver Wassborn som väntar sitt tredje barn efter sommaren.

Fakta

Maria Silfver Wassborn har en heltidslön på 22 500 kronor i månaden, hon arbetar 85 procent och tjänar då 19 125 kronor i månaden.

Föräldrapenningen ger henne knappt 80 procent av den sjukpenninggrundande inkomst delat med 365, det vill säga 487 kronor per dag.

Föräldrapenningtillägget ger henne 1 912 kronor i månaden, eller 64 kronor per dag, under sex månader.

Den som är föräldraledig får föräldrapenningtillägg som en utfyllnad på föräldrapenningen. Kravet är att personen har varit sammanhängande anställd hos arbetsgivaren i minst ett år. Tidigare har tillägget, som motsvarar ungefär 10 procent av lönen, betalats ut i fem månader. I det avtal som Vision har tecknat med Sveriges Kommuner och Landsting utökas perioden till sex månader.

Maria Silfver Wassborn är administratör på kommunservice i Nyköpings kommun. Hon väntar sitt tredje barn i augusti och gläds över den extra månaden.

– Det är väldigt värdefullt. Dessutom är det ett bra sätt för arbetsgivaren att visa att det är okej att de anställda har barn och är hemma med dem, säger Maria Silfver Wassborn.

I avtalet har parterna också kommit överens om att blivande föräldrar har rätt att besöka mödravårdscentralen vid två tillfällen med bibehållen lön.

Tidigare gällde det bara mamman, men nu får också pappan följa med på betald arbetstid.

– Båda ska ju bli föräldrar och då är det naturligtvis bra om de kan gå till mödravården tillsammans. Jag ser det som ett steg mot ökad jämställdhet, säger Maria Silfver Wassborn.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb