×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jobb till 66 år kräver bättre arbetsmiljö

2013-04-10, Tidningenvision.se

Mer utbildning för skyddsombud, arbetsmiljö på schemat på högskolan och mer tillsyn. Höjd pensionsålder förutsätter bättre arbetsmiljö, anser regeringens utredare.

Åldersgränserna för pension ska höjas, föreslår utredningen. Dels ska gränsen för när man kan ta ut inkomstpension höjas från 61 till 62 år, dels ska åldersgränsen för att gå i pension höjas i takt med medlellivslängden. Enligt utredningens beräkningar innebär det att pensionsåldern i ett första steg höjs till 66 år från 2019. 

Utredningen vill också att alla ska ha rätt att jobba längre, till 69 i stället för 67 år, samt att gränsen för när man kan ta ut tjänstepension höjs från 55 till 62 år.

Men för att folk ska klara att jobba längre krävs bättre arbetsmiljö, konstaterar utredaren. Förslagen är bland annat att öka resurserna till Arbetsmiljöverket för att de ska kunna göra mer inspektioner i branscher och på arbetsplatser med risker för dålig fysisk eller psykosocial arbetsmiljö.

Utredaren betonar också skyddsombudens viktiga roll. Förslaget är att det görs en särskild satsning på att utbilda skyddsombud om belastningsskador.

Det är arbetsgivaren som har ansvar för arbetsmiljön, och chefernas ansvar att anpassa arbetsuppgifterna till äldres arbetsförmåga. För att arbetsledares kunskaper om arbetsmiljö ska bli bättre vill utredaren att ämnet blir obligatoriskt på vissa högskoleutbildningar.

Men LO tycker att inte att åtgärderna räcker. Det hade behövts fler konkreta förslag på hur vi kan jobba längre och reella satsningar på Arbetsmiljöverket så att de kan göra inspektioner, säger Tobias Baudin, LO:s förste vice ordförande till TT.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb