×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Brett stöd för löneupprop i Halland

2013-04-04, Tidningenvision.se

I Halland har de medicinska sekreterare samlat in 600 namnunderskrifter. Kravet till ledningen är högre löner och en ny modell för lönesättningen.

Åtta medicinska sekreterare har tagit initiativ till uppropet som skickats till arbetgivaren. Kravet är ett extra lönepåslag för alla medicinska sekreterare i Halland, skäliga ingångslöner för nyutexaminerade sekreterare från KY-utbildningen och på längre sikt en plan för yrkesgruppens lönebildning.

– Det är dags att vi syns och visar vad vi gör, säger Slavica Olander, medicinsk sekreterare på ortopedikliniken på Hallands sjukhus och en av initiativtagarna.

Till uppropet bifogas en namninsamling. 600 personer har skrivit på, däribland sjuksköterskor och läkare.

– Vi har alldeles för låga löner. De ligger på mellan 19 000 och 23 000 kronor i månaden. Själv jobbade jag tidigare i Stockholms landsting, fick gå ned 2 500 kronor i lön när jag flyttade hit och tjänar fortfarande mindre än jag gjorde då, säger Slavica Olander, och lyfter fram den kompetenshöjning som skett i yrket de senaste åren.

– Bland annat är det många som utbildats och tagit examen i DRG-kodning och ser till att det blir rätt diagnoser. Men det har inte lett till nämnvärt bättre betalt.

Uppropet stöds av Visions avdelning i Halland. På en nystartad facebooksida uppmanas till debatt för att vässa argumenten inför årets löneöversyn, och avdelningsordförande Mariette Jakobsson håller med om att det behövs en förändring av hur lönesättningen går till.

– Vi använder lönekriterier, men det fungerar inte, alla dras över en kam. Uppropet är ett bra initiativ. Det handlar om att politiker och ledning måste veta vad de medicinska sekreterarna gör, vilken betydelse de har för verksamheten och vården, säger Mariette Jakobsson.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.  2019-02-27

Titlar till tusen

Läkarsekreterare, medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller medicinsk vårdadministratör. Vilken är den bästa titeln för den som arbetar med vårdnära administration?  2019-02-27

Medicinska ­sekreteraren Alexandra ­Leoson visar runt på När­hälsans lokaler i Mellerud för ­kolleger från andra vårdcentraler i Dalsland. Foto: Jerry Lövberg

Nätverkar sig starkare

Hur jobbar andra medicinska sekreterare? Och hur har de det? Ett nätverk kan ge svar och vara ett sätt att stärka varandra i yrket. I Dalsland har ett gäng sekreterare startat ett helt nytt.  2019-02-27

Maya Friberg hoppas att digitalisering innebär att yrkes­kunskaper tas till 
vara på ett bättre sätt. Foto: André De Loisted

Skåne först ut på banan

Region Skåne blir först ut med en helt sammanhållen journalföring i samband med att plattformen Skånes digitala vårdsystem, SDV, införs. Den medicinska sekreteraren Maya Friberg ska vara med och utveckla systemet.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb