×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vigd till livet som biskop

2012-09-25, Tidningenvision.se

Han är nu Skaras andlige ledare. Åke Bonnier är ny på jobbet i stiftet och som biskop vill han försöka inkludera alla i kyrkans gemenskap.

Fakta

Ålder: 54 år.

Yrke: Biskop.

Arbetsplats: Stiftskansliet i Skara.

Intressen: Litteratur, konst, musik, film och teater – ”mycket kultur helt enkelt”.

Favoritbok: Bibeln. ”Men senaste lästa boken är en deckare som utspelar sig i mitt stift.”

Familj: Gift och två vuxna döttrar.

Lön: 66 000 kronor.

Hur du blivit varm i biskopskåpan?

– Nej, inte än. Men däremot har det varit fantastiskt hittills. Jag trivs alldeles utomordentligt.

Är du nervös inför uppdraget?

– Ja, för att gå in i ett sådant här uppdrag är att gå in i något helt nytt. Som präst går det inte riktigt att förstå vad det innebär att vara biskop. Det är en sak att ana, men en helt annan att sitta på biskopens stol och faktiskt vara det jag nu är.

Ska Svenska kyrkan vara så öppen och modern som den är i dag?

– Jag brukar säga så här: ju närmre korset jag står ju öppnare kan jag vara mot andra. Det handlar helt enkelt om att vara trygg i sin egen tradition. I den tryggheten kan man ta in imamer i kyrkan och vandra i prideparad och göra alla möjliga saker. Jag hoppas kunna vara, och vill vara, en inkluderande snarare än en exkluderande biskop.

Vad är din bot på Svenska kyrkans medlemstapp?

– Vi måste vara tydliga med var vi står. Vi ska tala tydligt om Jesus. Och inte "banga" för det.

Kommer du längre ifrån vanligt folk nu som biskop?

– Jag kommer inte ha dop, vigslar och begravningar på samma sätt. Så ur det perspektivet gör jag det. Men samtidigt så kommer jag vara ute mycket i stiftet och möta människor i olika sammanhang.

Vad är den största skillnaden mot gamla jobbet som domprost?

– Att jag är vigd in i en ny tjänst. Kyrkan har ju en så kallad vigningstjänst som är tre led: diakon, präst och biskop. Nu har jag vigt mitt liv att vara biskop i Svenska kyrkan. Så det är ett väldigt stort steg.

Har du börjat hitta i ditt stift?

– Nej, inte än. Men till vissa saker i de större städerna hittar jag nu.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb