×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vigd till livet som biskop

2012-09-25, Tidningenvision.se

Han är nu Skaras andlige ledare. Åke Bonnier är ny på jobbet i stiftet och som biskop vill han försöka inkludera alla i kyrkans gemenskap.

Fakta

Ålder: 54 år.

Yrke: Biskop.

Arbetsplats: Stiftskansliet i Skara.

Intressen: Litteratur, konst, musik, film och teater – ”mycket kultur helt enkelt”.

Favoritbok: Bibeln. ”Men senaste lästa boken är en deckare som utspelar sig i mitt stift.”

Familj: Gift och två vuxna döttrar.

Lön: 66 000 kronor.

Hur du blivit varm i biskopskåpan?

– Nej, inte än. Men däremot har det varit fantastiskt hittills. Jag trivs alldeles utomordentligt.

Är du nervös inför uppdraget?

– Ja, för att gå in i ett sådant här uppdrag är att gå in i något helt nytt. Som präst går det inte riktigt att förstå vad det innebär att vara biskop. Det är en sak att ana, men en helt annan att sitta på biskopens stol och faktiskt vara det jag nu är.

Ska Svenska kyrkan vara så öppen och modern som den är i dag?

– Jag brukar säga så här: ju närmre korset jag står ju öppnare kan jag vara mot andra. Det handlar helt enkelt om att vara trygg i sin egen tradition. I den tryggheten kan man ta in imamer i kyrkan och vandra i prideparad och göra alla möjliga saker. Jag hoppas kunna vara, och vill vara, en inkluderande snarare än en exkluderande biskop.

Vad är din bot på Svenska kyrkans medlemstapp?

– Vi måste vara tydliga med var vi står. Vi ska tala tydligt om Jesus. Och inte "banga" för det.

Kommer du längre ifrån vanligt folk nu som biskop?

– Jag kommer inte ha dop, vigslar och begravningar på samma sätt. Så ur det perspektivet gör jag det. Men samtidigt så kommer jag vara ute mycket i stiftet och möta människor i olika sammanhang.

Vad är den största skillnaden mot gamla jobbet som domprost?

– Att jag är vigd in i en ny tjänst. Kyrkan har ju en så kallad vigningstjänst som är tre led: diakon, präst och biskop. Nu har jag vigt mitt liv att vara biskop i Svenska kyrkan. Så det är ett väldigt stort steg.

Har du börjat hitta i ditt stift?

– Nej, inte än. Men till vissa saker i de större städerna hittar jag nu.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Sanningens pris

Den som slår larm om missförhållanden och korruption på jobbet hyllas ofta som modig ­sanningssägare och garant för det öppna ­samhället. Men det personliga priset för ­visselblåsaren kan bli högt. Möt Håkan och Karin.  2018-11-30

Foto: Mostphotos

Är du välkommen till nya jobbet?

En genomtänkt introduktion på nya jobbet är viktig både för anställda och arbetsgivare. Den som är ny får en snabb och trygg start och chefen får en medarbetare som jobbar effektivt från början. Men Tidningen ­Visions undersökning visar att det ­brister på många håll.  2018-11-30

Dialog är bättre än stängda dörrar. Så lyder Anette Anderssons strategi som samordnare mot våldsbejakande extremism i Ludvika kommun. Foto: Claes Söderberg

Hon för dialog med nazisterna

Hon har både kallats folkförrädare och anklagats för att normalisera rasism. Anette Andersson är samordnaren som ska försvara det öppna samhället i kommunen som beskrivs som ett nazistfäste.  2018-11-29

Den medicinska sekreteraren Karin Myrén Wengeler har blivit hotad på jobbet flera gånger. Men trots en del aggressiva patienter gillar hon sitt jobb. Foto: Anna Rehnberg

”Ni borde skjutas alla tre”

Vision larmar: hot och våld ökar i Västra Götalandsregionens receptioner. Trots det väljer arbetsgivare bort inglasade receptioner.  2018-11-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb