×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

MR-priset till Nynäshamn

2012-09-20, Tidningenvision.se

Arbetsgivareavdelningen i Nynäshamns kommun får Visions MR-pris för sitt systematiska arbete med likabehandlingsfrågor.

–Det är väldigt roligt. Priset betyder att både vårt arbetssätt och kommunen uppmärksammas och det är naturligtvis inspirerande, säger Thomas Johansson, ledamot i Visionklubben och involverad i kommunens likabehandlingsarbete.

Det är andra gången som Vision delar ut MR-priset. Utmärkelsen ska gå till en arbetsplats där fack och arbetagivare tillsammans arbetar på ett framgångsrikt sätt mot diskriminering och för mänskliga rättigheter.

I motiveringen sägs att arbetsgivareavdelningen i Nynäshamn har gjort likabehandling till ”en naturlig del i alla förvaltningars samverksansarbete i kommunen.”

Vad är det ni gör som är så bra?

–Sedan mitten på 1990-talet har kommunen försökt inspirera medarbetarna att tänka på likabehandling. Hos oss har varje förvaltning två ombud som ingår i en likabehandlingsgrupp. Deras uppgift är bland annat att finnas med i samverksansarbetet och att ordna en likabehandlingsdag varje år, säger Anette Måhlstedt, personalchef i Nynäshamns kommun.

Men redan nu finns tankar om hur arbetsgivareavdelningen ska bli ännu bättre på dessa frågor. En tanke är att instifta ett eget likabehandlingspris, en annan att stärka ombudens roll.

–De har en viktig roll och skulle kunna få mer kompetensutveckling och ett starkare stöd uppifrån, säger Åsa Gutesten, PA-handläggare med ett särskilt ansvar för likabehandlingsfrågor.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb