×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kräver deadline för lönesamtal

2012-09-13, Tidningenvision.se

Visions ordförande i Gävle är trött på sena lönesamtal. Nu kräver han en deadline för samtalen för alla kommunens medarbetare.

I många av landets kommuner kom arbetsgivaren igång med lönesamtalen extra sent i år. Vissa hade sina samtal först efter semestern. Cheferna väntade helt enkelt ut det nya centrala avtalet, vilket gör att vissa inte får ny lön retroaktivt förrän på novemberlönen. Helt oacceptabelt tycker Erik Mäki, ordförande i Visions Gävleavdelning.

– Jag kommer nu att kräva att samtalen ska vara klara i tid varje år, oavsett om det är avtalsår eller inte. För det blir fel om vissa har lönesamtal i september och sen i början av året därpå.

Erik Mäki hade själv sitt första lönesamtal i augusti. Han menar att det är viktigt att inte processen stannar upp bara för att avtalet drar ut på tiden. Alla samtal, förutom det lönesättande, ska genomföras samma tid varje år. Då kan man sätta ny lön direkt när avtalet är klart.

– Jag tycker inte att det är något konstigt alls att det ska finnas en deadline. Sam­talsmodellen är väl etablerad och den bygger på att det ska gå ett år mellan samtalen. Annars blir det ingen logik i systemet. Men så är det inte i dag.

Annica Lidén, personalchef i Gävle kommun, håller inte med om kritiken men medger att processen kan bli bättre.

– Vi i kommunen har funderat på hur vi kan utveckla löneöversynsprocessen. Det finns helt klart utrymme för det inför nästa gång, säger hon.

Vision centralt har haft uppe frågan om deadline tidigare. Förra året nämnde Mona Tapper, Visions förhandlingschef, att ett sätt skulle vara att skriva in tidsgränser i det centrala avtalet. Då skulle Vision kunna hävda avtalsbrott om lönerna blir sena. Hon kan dock inte svara på om Vision kommer att driva frågan inför nästa avtalsrörelse.

– Men det finns alla möjligheter för de lokala parterna att komma överens om tidplaner för samtalen, säger Mona Tapper.

Erik Mäki har pratat med de andra fackförbunden på plats och fått positiv respons. Nu ska han börja en diskussion med arbetsgivaren.

– Jag tror att alla skulle tjäna på det, även arbetsgivaren. Cheferna kan planera in samtalen i tid. Och centralt kan man planera in lönerevisionen, säger Erik Mäki.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 5 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 5 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 5 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 5 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb