×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kräver deadline för lönesamtal

2012-09-13, Tidningenvision.se

Visions ordförande i Gävle är trött på sena lönesamtal. Nu kräver han en deadline för samtalen för alla kommunens medarbetare.

I många av landets kommuner kom arbetsgivaren igång med lönesamtalen extra sent i år. Vissa hade sina samtal först efter semestern. Cheferna väntade helt enkelt ut det nya centrala avtalet, vilket gör att vissa inte får ny lön retroaktivt förrän på novemberlönen. Helt oacceptabelt tycker Erik Mäki, ordförande i Visions Gävleavdelning.

– Jag kommer nu att kräva att samtalen ska vara klara i tid varje år, oavsett om det är avtalsår eller inte. För det blir fel om vissa har lönesamtal i september och sen i början av året därpå.

Erik Mäki hade själv sitt första lönesamtal i augusti. Han menar att det är viktigt att inte processen stannar upp bara för att avtalet drar ut på tiden. Alla samtal, förutom det lönesättande, ska genomföras samma tid varje år. Då kan man sätta ny lön direkt när avtalet är klart.

– Jag tycker inte att det är något konstigt alls att det ska finnas en deadline. Sam­talsmodellen är väl etablerad och den bygger på att det ska gå ett år mellan samtalen. Annars blir det ingen logik i systemet. Men så är det inte i dag.

Annica Lidén, personalchef i Gävle kommun, håller inte med om kritiken men medger att processen kan bli bättre.

– Vi i kommunen har funderat på hur vi kan utveckla löneöversynsprocessen. Det finns helt klart utrymme för det inför nästa gång, säger hon.

Vision centralt har haft uppe frågan om deadline tidigare. Förra året nämnde Mona Tapper, Visions förhandlingschef, att ett sätt skulle vara att skriva in tidsgränser i det centrala avtalet. Då skulle Vision kunna hävda avtalsbrott om lönerna blir sena. Hon kan dock inte svara på om Vision kommer att driva frågan inför nästa avtalsrörelse.

– Men det finns alla möjligheter för de lokala parterna att komma överens om tidplaner för samtalen, säger Mona Tapper.

Erik Mäki har pratat med de andra fackförbunden på plats och fått positiv respons. Nu ska han börja en diskussion med arbetsgivaren.

– Jag tror att alla skulle tjäna på det, även arbetsgivaren. Cheferna kan planera in samtalen i tid. Och centralt kan man planera in lönerevisionen, säger Erik Mäki.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb