×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Jag vägrade att bli skjutsad"

2012-09-11, Tidningenvision.se

Fakta

Ålder: 27 år.
Bor: Mestadels i Australien, men flyttar till Sverige, troligtvis Stockholm eller Malmö, i höst.
Yrke: Triathlet.
Aktuell: OS-silvermedaljör som slåss om VM-medalj i återstående deltävlingar i höst.

Vilket var ditt första jobb?
– Efter praon i nian fick jag extraknäcka i min farbrors skivaffär i Kristianstad under jullovet. Det var på den tiden när cd-skivor var stort, när mini-discarna var inne ett kort tag och musik inte laddades ner från internet. Jag gjorde allt möjligt, som att sortera skivomslag, uppdatera topplistan, plocka upp beställningar och tvätta golvet. Det var snöslaskigt ute, så det blev ganska fort smutsigt.

Trivdes du?
– Ja, det var en god stämning i gruppen och jag fick göra det mesta i julruschen. Det var också en skön tillfredsställelse att tjäna egna pengar, även om timpenningen inte var så stor.

Minns du något särskilt från den tiden?
– Att jobba var ju det första klivet in i vuxenvärlden, och jag ville verkligen klara mig själv. Jag vägrade att bli skjutsad jobbet, och ville ta mig dit på egen hand på min moppe som jag hade köpt under hösten, trots att det var väldigt kallt.
– Ibland blev jag så kall om fingrarna att jag inte kunde gasa. Då fick jag stanna och springa några varv runt moppen för att bli varm innan jag kunde köra igen.

Vad gjorde du för pengarna du tjänade?
– Jag hade inte tid att spendera dem just då, så jag satte in dem på ett bankkonto till framtida behov.

Har du haft nytta av erfarenheten från jobbet i skivbutiken i ditt yrke som triathlet?
– Ja, jag fattar hur lyckligt lottad jag är som kan leva på min idrott.

Vad ville du bli när du var liten?
– Prinsessa eller flygvärdinna. Men nu har jag flugit så mycket, så flygvärdinna vill jag inte jobba som längre. Då återstår prinsessa, så jag får väl åka till Monaco och försöka få till det där, haha.

Om det nu inte skulle gå i lås och om du inte vore triathlet, vad skulle du jobba med då?
– Jag gick naturvetenskapligt program i gymnasiet och var lika ambitiös med skolan som jag är med triathlon, och satsade på att bli riskingenjör.

Då hade du kanske varit medlem i Vision?
– Kanske det. Man vet aldrig.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb