×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Jag vägrade att bli skjutsad"

2012-09-11, Tidningenvision.se

Fakta

Ålder: 27 år.
Bor: Mestadels i Australien, men flyttar till Sverige, troligtvis Stockholm eller Malmö, i höst.
Yrke: Triathlet.
Aktuell: OS-silvermedaljör som slåss om VM-medalj i återstående deltävlingar i höst.

Vilket var ditt första jobb?
– Efter praon i nian fick jag extraknäcka i min farbrors skivaffär i Kristianstad under jullovet. Det var på den tiden när cd-skivor var stort, när mini-discarna var inne ett kort tag och musik inte laddades ner från internet. Jag gjorde allt möjligt, som att sortera skivomslag, uppdatera topplistan, plocka upp beställningar och tvätta golvet. Det var snöslaskigt ute, så det blev ganska fort smutsigt.

Trivdes du?
– Ja, det var en god stämning i gruppen och jag fick göra det mesta i julruschen. Det var också en skön tillfredsställelse att tjäna egna pengar, även om timpenningen inte var så stor.

Minns du något särskilt från den tiden?
– Att jobba var ju det första klivet in i vuxenvärlden, och jag ville verkligen klara mig själv. Jag vägrade att bli skjutsad jobbet, och ville ta mig dit på egen hand på min moppe som jag hade köpt under hösten, trots att det var väldigt kallt.
– Ibland blev jag så kall om fingrarna att jag inte kunde gasa. Då fick jag stanna och springa några varv runt moppen för att bli varm innan jag kunde köra igen.

Vad gjorde du för pengarna du tjänade?
– Jag hade inte tid att spendera dem just då, så jag satte in dem på ett bankkonto till framtida behov.

Har du haft nytta av erfarenheten från jobbet i skivbutiken i ditt yrke som triathlet?
– Ja, jag fattar hur lyckligt lottad jag är som kan leva på min idrott.

Vad ville du bli när du var liten?
– Prinsessa eller flygvärdinna. Men nu har jag flugit så mycket, så flygvärdinna vill jag inte jobba som längre. Då återstår prinsessa, så jag får väl åka till Monaco och försöka få till det där, haha.

Om det nu inte skulle gå i lås och om du inte vore triathlet, vad skulle du jobba med då?
– Jag gick naturvetenskapligt program i gymnasiet och var lika ambitiös med skolan som jag är med triathlon, och satsade på att bli riskingenjör.

Då hade du kanske varit medlem i Vision?
– Kanske det. Man vet aldrig.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Sanningens pris

Den som slår larm om missförhållanden och korruption på jobbet hyllas ofta som modig ­sanningssägare och garant för det öppna ­samhället. Men det personliga priset för ­visselblåsaren kan bli högt. Möt Håkan och Karin.  2018-11-30

Foto: Mostphotos

Är du välkommen till nya jobbet?

En genomtänkt introduktion på nya jobbet är viktig både för anställda och arbetsgivare. Den som är ny får en snabb och trygg start och chefen får en medarbetare som jobbar effektivt från början. Men Tidningen ­Visions undersökning visar att det ­brister på många håll.  2018-11-30

Dialog är bättre än stängda dörrar. Så lyder Anette Anderssons strategi som samordnare mot våldsbejakande extremism i Ludvika kommun. Foto: Claes Söderberg

Hon för dialog med nazisterna

Hon har både kallats folkförrädare och anklagats för att normalisera rasism. Anette Andersson är samordnaren som ska försvara det öppna samhället i kommunen som beskrivs som ett nazistfäste.  2018-11-29

Den medicinska sekreteraren Karin Myrén Wengeler har blivit hotad på jobbet flera gånger. Men trots en del aggressiva patienter gillar hon sitt jobb. Foto: Anna Rehnberg

”Ni borde skjutas alla tre”

Vision larmar: hot och våld ökar i Västra Götalandsregionens receptioner. Trots det väljer arbetsgivare bort inglasade receptioner.  2018-11-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb