×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag fick inte upp lönen en krona”

2012-09-27, Tidningenvision.se

När tandsköterskan Rose Habib bytte jobb inom folktandvården i Stockholm fick hon inte ett öre extra i lön – trots att hon fick tjänsten i Hallunda i konkurrens med 22 andra sökande.

– De valde mig före alla andra som ville ha jobbet. Då tycker de väl rimligtvis att jag är bra och då borde jag kunna få lite högre lön, säger hon.

Två gånger under sin drygt tio år långa karriär som tandsköterska har Rose Habib bytt jobb inom folktandvården i Stockholm. 2002 flyttade hon från folktandvården i Rinkeby till Huddinge och förra året gick flyttlasset till kliniken i Hallunda. Båda gångerna har hennes nya chef haft samma budskap: vi vill gärna att du börjar jobba här, men du får behålla din gamla lön.

– Jag har alltid haft låg lön. När jag var mammaledig blev jag straffad för det och när jag byter jobb får jag inte upp lönen en krona. Det känns inte rättvist, säger Rose Habib.

När hennes anhöriga, vänner och grannar fick höra talas om jobbytet till Hallunda tog de för givet att det innebar ett litet lönelyft.

– De gratulerade mig till nya jobbet, men blev väldigt överraskade över att jag inte fick en krona mer i lön. Det enda jag vann är att jag fick närmare till jobbet.

Efter elva år i yrket har hon en grundlön på 20 000 kronor i månaden.

Rose Habib betonar att hon trivs med jobbet och kollegerna, men den dåliga löneutvecklingen har fått henne att överväga att byta till en privat klinik. Hennes bror, som är privattandläkare i Kallhäll i Järfälla kommun, erbjöd nyligen sin syster en månadslön på 28 000 kronor.

– Jag tackade nej, det är för långt att åka varje dag. Men om jag hittar en privat klinik som ligger i närheten av min bostad och erbjuder mig 24 000–25 000 kronor så skulle jag inte tveka, säger Rose Habib.

Inom kort får hon besked om sin nya lön för 2012. I lönesamtalen med sin chef har Rose Habib lyft fram att hon under det senaste året har lärt sig att lägga bedövningar och fyllningar, att hon numera tar bilder och rycker in i receptionen.

– Jag vet att chefen tycker att jag är duktig och ställer upp när det behövs extra hjälp. Tusen kronor tycker jag att jag är värd, men jag tror
tyvärr inte att det blir så mycket.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb