×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag fick inte upp lönen en krona”

2012-09-27, Tidningenvision.se

När tandsköterskan Rose Habib bytte jobb inom folktandvården i Stockholm fick hon inte ett öre extra i lön – trots att hon fick tjänsten i Hallunda i konkurrens med 22 andra sökande.

– De valde mig före alla andra som ville ha jobbet. Då tycker de väl rimligtvis att jag är bra och då borde jag kunna få lite högre lön, säger hon.

Två gånger under sin drygt tio år långa karriär som tandsköterska har Rose Habib bytt jobb inom folktandvården i Stockholm. 2002 flyttade hon från folktandvården i Rinkeby till Huddinge och förra året gick flyttlasset till kliniken i Hallunda. Båda gångerna har hennes nya chef haft samma budskap: vi vill gärna att du börjar jobba här, men du får behålla din gamla lön.

– Jag har alltid haft låg lön. När jag var mammaledig blev jag straffad för det och när jag byter jobb får jag inte upp lönen en krona. Det känns inte rättvist, säger Rose Habib.

När hennes anhöriga, vänner och grannar fick höra talas om jobbytet till Hallunda tog de för givet att det innebar ett litet lönelyft.

– De gratulerade mig till nya jobbet, men blev väldigt överraskade över att jag inte fick en krona mer i lön. Det enda jag vann är att jag fick närmare till jobbet.

Efter elva år i yrket har hon en grundlön på 20 000 kronor i månaden.

Rose Habib betonar att hon trivs med jobbet och kollegerna, men den dåliga löneutvecklingen har fått henne att överväga att byta till en privat klinik. Hennes bror, som är privattandläkare i Kallhäll i Järfälla kommun, erbjöd nyligen sin syster en månadslön på 28 000 kronor.

– Jag tackade nej, det är för långt att åka varje dag. Men om jag hittar en privat klinik som ligger i närheten av min bostad och erbjuder mig 24 000–25 000 kronor så skulle jag inte tveka, säger Rose Habib.

Inom kort får hon besked om sin nya lön för 2012. I lönesamtalen med sin chef har Rose Habib lyft fram att hon under det senaste året har lärt sig att lägga bedövningar och fyllningar, att hon numera tar bilder och rycker in i receptionen.

– Jag vet att chefen tycker att jag är duktig och ställer upp när det behövs extra hjälp. Tusen kronor tycker jag att jag är värd, men jag tror
tyvärr inte att det blir så mycket.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb