×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hårdare krav på privata ägare i välfärden

2012-09-20, Tidningenvision.se

För att få ordning och reda på välfärden så tillsätter regeringen en utredning som ska se om man kan ställa krav på ägare och företagsledningar inom sektorn.

– Det är viktigt att det finns tydliga krav på ägare och företagsledningar som syftar till att säkerställa att verksamheten håller en hög kvalitet och att man inte agerar ekonomiskt kortsiktigt, säger Peter Norman (M) i ett pressmeddelande.

Vinster som försvinner i skatteparadis, dålig kvalitet och oseriösa ägare. Välfärdssektorn har debatterats flitigt den senaste tiden. Finansmarknadsminister Peter Norman (M) vill nu utreda kraven på välfärdsföretagen.

Utredningen är med i regeringens budgetproposition som presenteras i dag. Den är tänkt att ge förslag på vilka möjliga krav som bör ställas på både ägare och företagsledningar i samband med att tillstånd ges till olika verksamheter.

Fackförbundet Vision är positiva till utredningen:

– Det handlar om att se till att de aktörer som verkar inom välfärdssektorn är långsiktiga och seriösa. Såväl privata som offentliga verksamheter ska leva upp till högt ställda krav. Det är viktigt för kvaliteten i verksamheten och för våra medlemmars förutsättningar att göra ett bra jobb, säger Annika Strandhäll, ordförande i Vision, i en kommentar.

Socialdemokraterna i Malmö tog i veckan beslut om att vinst i välfärden bör förbjudas. I Stockholm går partiet inte lika långt, men föreslår en etisk kod. LO har just dragit igång en välfärdspolitisk utredning och Miljöpartiet har tidigare föreslagit att privata vårdbolag som inte håller tillräckligt hög kvalitet ska förbjudas att dela ut vinster om inte bristerna åtgärdas.

Utredningen ska vara klar våren 2014. Den kommer dock inte att titta på vinster inom välfärden.
 

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb