×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hårdare krav på privata ägare i välfärden

2012-09-20, Tidningenvision.se

För att få ordning och reda på välfärden så tillsätter regeringen en utredning som ska se om man kan ställa krav på ägare och företagsledningar inom sektorn.

– Det är viktigt att det finns tydliga krav på ägare och företagsledningar som syftar till att säkerställa att verksamheten håller en hög kvalitet och att man inte agerar ekonomiskt kortsiktigt, säger Peter Norman (M) i ett pressmeddelande.

Vinster som försvinner i skatteparadis, dålig kvalitet och oseriösa ägare. Välfärdssektorn har debatterats flitigt den senaste tiden. Finansmarknadsminister Peter Norman (M) vill nu utreda kraven på välfärdsföretagen.

Utredningen är med i regeringens budgetproposition som presenteras i dag. Den är tänkt att ge förslag på vilka möjliga krav som bör ställas på både ägare och företagsledningar i samband med att tillstånd ges till olika verksamheter.

Fackförbundet Vision är positiva till utredningen:

– Det handlar om att se till att de aktörer som verkar inom välfärdssektorn är långsiktiga och seriösa. Såväl privata som offentliga verksamheter ska leva upp till högt ställda krav. Det är viktigt för kvaliteten i verksamheten och för våra medlemmars förutsättningar att göra ett bra jobb, säger Annika Strandhäll, ordförande i Vision, i en kommentar.

Socialdemokraterna i Malmö tog i veckan beslut om att vinst i välfärden bör förbjudas. I Stockholm går partiet inte lika långt, men föreslår en etisk kod. LO har just dragit igång en välfärdspolitisk utredning och Miljöpartiet har tidigare föreslagit att privata vårdbolag som inte håller tillräckligt hög kvalitet ska förbjudas att dela ut vinster om inte bristerna åtgärdas.

Utredningen ska vara klar våren 2014. Den kommer dock inte att titta på vinster inom välfärden.
 

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb