×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Disken var min räddning"

2012-09-25, Tidningenvision.se

Fakta

Ålder: 46 år.
Bor: Stockholm.
Yrke: Författare, yogainstruktör och skådespelare med mera.
Aktuell: Med boken Yoga med Malin, yogasmycken och yogaresor med mera.

Vilket var ditt första jobb?
– När jag var typ sju åkte jag runt med mamma (Lill-Babs) som spelade i folkparkerna och delade ut autografer åt henne. Hon gav mig tjugo kronor varje gång. Eller förresten, jag jobbade redan som ettåring när jag var modell för Semper välling.

– Sedan fick jag som 12–13-åring jobba en hel säsong som skådis i en Pippi Långstrump-teaterföreställning på Folkanteatern i Stockholm där jag spelade blomsterflicka. Mitt första jobb efter skolan var i min morbrors videobutik. När jag var 16 drog jag utomlands för att jobba som modell.

Vad många jobb du har haft!
– Ja, det har nog att göra med att mamma och mormor har varit noga med att man alltid ska se möjligheter och inte låsa sig vid en sak. Jag har präglats av att man inte ska sitta på ändan och vänta på att något ska hända, och det finns ingenting som heter att det där jobbet är jag för fin för.

Vad gjorde du för pengarna du tjänade som barn?
– Jag kan tänka mig att jag köpte nötcrème för pengarna jag tjänade som autograf­utdelare. Jag har ett väldigt starkt minne av att jag en gång köpte en hel påse med nötcrème. Jag var så mallig över att jag hade fått ihop till en hel påse. Vad jag gjorde för pengarna jag tjänade som barnskådis kommer jag inte ihåg, bara att jag blev glad när postgirolappen kom.

Vilket av alla jobb är du stoltast över?
– Ett av dem var som diskare på en restaurang. Det var en räddning när jag jobbade som skådis, och tillfälligt var utan uppdrag. Jag vägrade att stämpla och blev grym på att handskas med stora diskmaskiner.

Trivdes du?
– Jag tyckte om att stå där och spola av disk med de stora duscharna samtidigt som jag krämade på musik och gjorde det mysigt med ljus. Det var också rätt skönt att stå i bakgrunden utan att synas, för att slippa eventuella gliringar som jag skulle kunna få som officiell person.

Upptäckte inte restauranggästerna dig?
– Det var väl någon gång som lite fulla människor råkade komma in i köket. Men då var de bara glada att det var någon de kände igen som jobbade där.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb