×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dags att driva på för kortare arbetstid

2012-09-21, Tidningenvision.se

Vision ska bli mer aktivt i debatten om arbetstidsförkortning. Det beslutade förbundsmötet idag.

Det var många år sedan slagorden om sex timmars arbetsdag hördes. Inget politiskt parti driver längre frågan särskilt hårt, och inte heller hos fackförbunden ligger kravet på arbetstidsförkortning högt på dagordningen.

Nu ska det bli ändring. Visions förbundsmöte har beslutat att Vision ska bli mer aktivt i debatten för kortare arbetstid, och också ta fram alternativa modeller till kravet på just sex timmars arbetstid. Bra, tycker Jakob Kilner, förtroendevald för Vision i Göteborgs stad och en av dem som står bakom förslaget.

- Vi producerar mer och mer i arbetslivet. Vi ser att folk sliter ut sig, samtidigt som vi har en arbetslöshet som biter sig fast. Det borde inte vara ett problem att dela på jobben, säger Jakob Kilner.  

Han tycker inte att argumenten mot lagstiftning om kortare arbetstid håller. Att de politiska och ekonomiska förutsättningarna gör det svårt att nå framgång är ingen anledning att avstå från debatten.

- Det sägs att frågan om arbetstidsförkortning är död. Men det gäller bara i politiken och hos facken. Bland människor som arbetar är den levande. Vision ska visa att vi blickar framåt. Därför ska vi driva den, säger han.

Varför generell arbetstidsförkortning. Det är väl en fråga Vision kan avtala om lokalt?

- Det är jättebra om man lyckas i lokala avtal. Det visar att det är möjligt. Men arbetstidsförkortning är en fråga som är viktig för alla människor. Vissa har bättre förutsättningar att lyckas och det får inte ske någon skiktning utifrån hur stark man är lokalt.   

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb