×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ägarbyte av prylar het fråga

2012-09-11, Tidningenvision.se

Många kommuner skissar just nu på kretsloppsparker där den enes skräp blir den andres fynd. Förebilden finns i Göteborg.

Fakta

80 000 ton mindre avfall skulle det bli om landets samtliga återvinningsstationer gjordes om till kretsloppsparker där saker kan få nya ägare. En minskad miljöpåverkan motsvarande 100 000 bilar som kör 1 500 mil.

Källa: Naturvårdsverket

På de flesta återvinningscentraler slängs fullt funktionella saker. Men den som vill fiska upp en korgstol med schysst patina ur någon container får stilla sitt begär. Det är nämligen förbjudet att plocka med sig något hem. I dagsläget forslas mycket av det vi slänger istället till förbränningsanläggningar och blir till energi.

Enligt Naturvårdsverkets mål ska återanvändningen av hushållens avfall öka och det måste bli enklare att lämna produkter och material till återanvändning.

Många av landets kommuner planerar nu att skapa så kallade kretsloppsparker. I bland annat Eskilstuna, Gislaved, Linköping och Kungsbacka skissar tjänste­männen på hur anläggningar skulle kunna se ut.

– Tanken är att husgeråd, cyklar, byggvaror som takpannor ska kunna få nya ägare. I snitt är det en hel villa per vecka som kastas här, komplett med möbler, skor – allt. Vi ska hjälpa dem att lasta av det som någon vill köpa och ha en butik i anslutning, säger Jörgen Björnfot på Eskilstuna Energi och Miljö.

Kommunen utreder nu om kretsloppsparken kan anordnas i samarbete med hjälporganisationer.

Kretsloppsparken Alelyckan i Göteborg, som drivs av Göteborgs stad och Stadsmissionen, brukar tas upp som en förebild. Där finns bland annat en sorteringsstation med personal att rådfråga vad som kan skänkas till second hand-butiken, reparationsverkstad, ekokafé och återvinningscentral.

Där anordnas också kulturevenemang, bland annat har man arrangerat sopkonsert där inträdet har bestått av sopor.
5 kilo textilier, 25 metallburkar eller 5 kilo wellpapp har gett fri entré.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb