×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ägarbyte av prylar het fråga

2012-09-11, Tidningenvision.se

Många kommuner skissar just nu på kretsloppsparker där den enes skräp blir den andres fynd. Förebilden finns i Göteborg.

Fakta

80 000 ton mindre avfall skulle det bli om landets samtliga återvinningsstationer gjordes om till kretsloppsparker där saker kan få nya ägare. En minskad miljöpåverkan motsvarande 100 000 bilar som kör 1 500 mil.

Källa: Naturvårdsverket

På de flesta återvinningscentraler slängs fullt funktionella saker. Men den som vill fiska upp en korgstol med schysst patina ur någon container får stilla sitt begär. Det är nämligen förbjudet att plocka med sig något hem. I dagsläget forslas mycket av det vi slänger istället till förbränningsanläggningar och blir till energi.

Enligt Naturvårdsverkets mål ska återanvändningen av hushållens avfall öka och det måste bli enklare att lämna produkter och material till återanvändning.

Många av landets kommuner planerar nu att skapa så kallade kretsloppsparker. I bland annat Eskilstuna, Gislaved, Linköping och Kungsbacka skissar tjänste­männen på hur anläggningar skulle kunna se ut.

– Tanken är att husgeråd, cyklar, byggvaror som takpannor ska kunna få nya ägare. I snitt är det en hel villa per vecka som kastas här, komplett med möbler, skor – allt. Vi ska hjälpa dem att lasta av det som någon vill köpa och ha en butik i anslutning, säger Jörgen Björnfot på Eskilstuna Energi och Miljö.

Kommunen utreder nu om kretsloppsparken kan anordnas i samarbete med hjälporganisationer.

Kretsloppsparken Alelyckan i Göteborg, som drivs av Göteborgs stad och Stadsmissionen, brukar tas upp som en förebild. Där finns bland annat en sorteringsstation med personal att rådfråga vad som kan skänkas till second hand-butiken, reparationsverkstad, ekokafé och återvinningscentral.

Där anordnas också kulturevenemang, bland annat har man arrangerat sopkonsert där inträdet har bestått av sopor.
5 kilo textilier, 25 metallburkar eller 5 kilo wellpapp har gett fri entré.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb