×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tuffa år framöver för landstingen

2012-10-11, Tidningenvision.se

SKL spår en kärvare framtid för landets kommuner och landsting. Särskilt landstingen kommer få det allt svårare med ekonomin framöver. Statsbidrag och skattehöjningar på 40 öre krävs för att sektorn ska hålla sig flytande.

– Sverige är en liten barkbåt på det stormande globala havet. Vi ser återigen hur Sverige, som i grund och botten har väldigt starka ekonomiska förutsättningar, ändå sveps med av den här oron som drar fram över Europa, sade chefsekonom Mats Kinnwall i sitt anförande när han i dag presenterade SKL:s nya ekonomirapport.

I år kommer kommuner och landsting gå med goda resultat, totalt landar sektorn på 18 miljarder kronor i överskott. Men det beror främst på engångsintäkter på 11 miljarder kronor. Det är AFA försäkring som betalar tillbaka pengar – kommun- och landstingsanställda har varit oväntat friska.

– Men under 2013 räknar vi med ett överskott på 9 miljarder, och då är vi alltså under den här 2 procentiga nivån som kännetäcknar god ekonomisk hushållning.

Sju miljarder kronor fattas då till exempel för att kommunsektorn når upp till 2 procent.

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, förutser både en stark tillväxt i skatteunderlaget de närmsta åren och räknar med höjda statsbidrag åren 2014–2016. I kommuner och landsting krävs skattehöjningar på totalt 40 öre jämfört med i dag för att undvika att sektorns resultat försämras.

SKL:s prognos sträcker sig fram till år 2016. På sikt ser det mörkare ut. Även med antagandet att staten går in med två procent mer i bidrag per år.
 
– Låt oss säga att staten inte går in med mer statsbidrag än dagens nivån. Då hamnar vi på den här streckade banan – som då går rakt ned under de närmaste åren, sade Mats Kinnwall framför statistiken.

Landstingen kommer få betydligt större utmaningar än kommunerna. Nästan hela skattehöjningen på 40 öre beräknas ske inom landstingen. Kommunerna väntas höja skatten med några enstaka ören. Det är främst renoveringar av lokaler, nyköp av lokaler och stora investeringar på kollektivtrafiksidan som skapar stora kostnader framöver.

– Många av de sjukvårdsinrättningar vi har i dag, de fungerar inte bra, inte minst på grund av att de är otidsenliga, slitna och de fyller inte krav på modern standard. Det är absolut nödvändligt att landstingen gör de här investeringarna för att öka sin kapacitet, kvalitet och tillgänglighet i vården, kommenterade Anders Knape, ordförande i SKL.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 5 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 5 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 5 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 5 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb