×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Många får vänta länge på nya lönen

2012-10-26, Tidningenvision.se

Trots att det nya centrala löneavtalet blev klart den 17 maj väntar många medlemmar fortfarande på sin nya lön. Vissa har inte ens haft lönesamtal.

De senaste gångerna Vision och tidigare SKTF har tecknat nya centrala löneavtal har medlemmarna fått vänta extra länge på sina nya löner. 2012 är inget undantag. Tidningen Visions granskning visar att 4 av 10 avdelningar ännu inte är klara med lönerna.

I flera fall kommer medlemmarna inte att få ut sina nya löner och de retroaktiva pengarna förrän i december. Det gäller till exempel Sundbybergs kommun som inte kom i gång med lönesamtalen förrän i september.

– Jag tycker att det är dåligt, framför allt att vi inte får pengarna förrän i december. Det finns ingen anledning att dra ut på det på det här viset, säger Visions avdelningsordförande Hans Svedhag.

Hans Svedhag hade själv sitt lönesamtal i förra veckan. Vision­avdelningen tjatade på arbetsgivaren att komma i gång redan i våras men arbetsgivaren ville vänta in det centrala avtalet. Sedan kom semestrarna och samtalen drog ut på tiden.

Vision förespråkar att arbetsgivarna kan ha lönesamtal med sina anställda innan det centrala avtalet är klart. Då kan man fördela ut lönepåslagen direkt när parterna kommit överens. Trots det verkar de allra flesta arbetsgivare ha väntat till det centrala avtalet blev klart.

– Det är jättetråkigt och det är inte acceptabelt. Det fanns ingenting i det här årets avtalsrörelse som pekade på att vi skulle få en helt förändrad löneprocess, säger Visions förhandlingschef Mona Tapper .

Vad kan Vision göra för att lönerna ska bli klara tidigare?

– Det handlar om att de lokala parterna, både vi och arbetsgivarna, har en genuin vilja att förändra detta. Det är två som ska dansa och det blir en egendomlig dans om det bara är vi som står för förändringen, säger Mona Tapper.

Kan man skriva in några tidsgränser i avtalet?

– Det tänker jag inte uttala mig om nu när vi precis går in i en ny avtalsrörelse. Det får jag återkomma till när vi förbereder våra yrkanden, säger Mona Tapper.

Granskningen visar att bara en handfull avdelningar var klara och fick ut de nya lönerna innan semestrarna. I Emmaboda fick medlemmarna sina nya löner i juli.

– Vi hade som vanligt första överläggningen med politikerna i november. För varför ska vi vänta tills det centrala avtalet är klart? Politikerna måste ju veta hur de vill hantera lönerna oavsett om de har siffror eller inte, säger Visions avdelningsordförande Gunnar Cornelsen.

– Sedan löpte medarbetarsamtalen på och när avtalet blev klart fördelade cheferna ut pengarna. Det fungerade ganska bra.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb