×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommundirektör tvingas gå efter arbetsmiljökritik

2012-10-10, Tidningenvision.se

Uddevallas kommundirektör Ylva Runnström tvingas lämna sin tjänst. Enligt kommunalrådet Henrik Sundström (M) är det AV:s kritik om dubbelt ledarskap och otydligt ansvar för arbetsmiljön som ligger till grund för beslutet.

Tidningen Vision rapporterade i nummer 14, 2012, om arbetsmiljöansvaret i Uddevalla kommun. Henrik Sundström (M) höll då med om kritiken från Arbetsmiljöverket om otydligt ansvar. Vision och tre andra fackförbund riktade skarp kritik mot kommunen.

I efterdyningarna av kritiken tvingas nu kommundirektören Ylva Runnström lämna sin tjänst med omedelbar verkan.  

– Vi vill se över organisationen. Det här har ingenting med Ylva som person att göra utan hennes funktion, säger Henrik Sundström till tidningen Bohusläningen.

Den politiska majoriteten i Uddevalla (M, KD, MP, FP och C) har enats om att utreda kommunens organisation och om funktionen kommundirektör ska behållas eller inte. Ylva Runnström anställdes 2008, innan dess hade kommunen ingen direktör.

Fackförbunden har tidigare vittnat om att personalen upplevt att ansvar, befogenheter och resurser inte hängt ihop sedan kommunen omorganiserades. Samma problem påtalades i Arbetsmiljöverkets kritik.

Leif Börjesson blir nu tillförordnad kommundirektör med uppdrag att genomföra en organisationsöversyn under de närmaste sex månaderna.

Det kommer kosta Uddevalla kommun 1,5 miljoner kronor att köpa ut Ylva Runnström, då hon i anställningsavtalet har rätt till 18 månadslöner.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  för 13 dagar sedan

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  för 14 dagar sedan

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb