×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre sjukskrivna ger miljarder till kommuner

2012-10-18, Tidningenvision.se

AFA Försäkring betalar tillbaka 17,5 miljarder till landets kommuner och landsting. I Lycksele ska pengarna användas till att få ihop budgeten, i Sundsvall erbjuds nästan 600 anställda avtalspension.

Landets kommuner och landsting och vissa företag får inom kort ett ordentligt tillskott i kassan. Det är AFA Försäkring, som ägs av arbetsmarknadens parter, som betalar tillbaka pengar till ägarna/arbetsgivarna. Anledningen är att färre personer har sjukskrivits sedan regeringen införde nya, hårdare sjukregler för fyra år sedan.

Pengarna är ett välkommet tillskott för hårt prövade verksamheter. Sveriges Radio har frågat samtliga kommuner vad pengarna ska gå till och 70 procent svarar att de ska användas till att förbättra resultatet i 2012 års budget.

I Lycksele kommun, som får tillbaka 16 miljoner, ska pengarna användas till att få ihop budgeten. Enligt kommunalrådet Lille Bäcklund (S) ska pengarna gå direkt ut i verksamheten och förhoppningsvis göra att ekonomin är i balans vid årets slut.

En titt över landet visar att det finns många olika idéer om hur pengarna ska användas. En del gör engångssatsningar som inte var planerade och som inte hade kunnat genomföras utan AFA-pengarna, andra passar på att sätta av pengarna till framtida pensioner.

Som Sundsvall till exempel. Kommunen får 85 miljoner kronor och lägger 50 miljoner av dessa på avtalspensioner. Nästan 600 anställda, som är födda före den sista juni 1951, får ett erbjudande om att gå i avtalspension med 70 procent av sin lön.

– Vi räknar med att 50 tjänster försvinner och att det kommer att kosta runt 50 miljoner kronor, säger kommundirektören Stefan Söderlund till Sundsvalls Tidning.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb