×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre sjukskrivna ger miljarder till kommuner

2012-10-18, Tidningenvision.se

AFA Försäkring betalar tillbaka 17,5 miljarder till landets kommuner och landsting. I Lycksele ska pengarna användas till att få ihop budgeten, i Sundsvall erbjuds nästan 600 anställda avtalspension.

Landets kommuner och landsting och vissa företag får inom kort ett ordentligt tillskott i kassan. Det är AFA Försäkring, som ägs av arbetsmarknadens parter, som betalar tillbaka pengar till ägarna/arbetsgivarna. Anledningen är att färre personer har sjukskrivits sedan regeringen införde nya, hårdare sjukregler för fyra år sedan.

Pengarna är ett välkommet tillskott för hårt prövade verksamheter. Sveriges Radio har frågat samtliga kommuner vad pengarna ska gå till och 70 procent svarar att de ska användas till att förbättra resultatet i 2012 års budget.

I Lycksele kommun, som får tillbaka 16 miljoner, ska pengarna användas till att få ihop budgeten. Enligt kommunalrådet Lille Bäcklund (S) ska pengarna gå direkt ut i verksamheten och förhoppningsvis göra att ekonomin är i balans vid årets slut.

En titt över landet visar att det finns många olika idéer om hur pengarna ska användas. En del gör engångssatsningar som inte var planerade och som inte hade kunnat genomföras utan AFA-pengarna, andra passar på att sätta av pengarna till framtida pensioner.

Som Sundsvall till exempel. Kommunen får 85 miljoner kronor och lägger 50 miljoner av dessa på avtalspensioner. Nästan 600 anställda, som är födda före den sista juni 1951, får ett erbjudande om att gå i avtalspension med 70 procent av sin lön.

– Vi räknar med att 50 tjänster försvinner och att det kommer att kosta runt 50 miljoner kronor, säger kommundirektören Stefan Söderlund till Sundsvalls Tidning.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb