×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sverige kan bli bättre på integration

2012-11-05, Tidningenvision.se

Framtidskommissionen, där bland andra TCO ingår, har jämfört hur integration av somaliska flyktingar fungerat i Sverige jämfört med i Nordamerika. Rapporten visar på stora brister.

– Det har naturligtvis sina risker att titta på enskilda grupper på det här sättet, men om man nu kan säga att det här är en grupp som lyckas mycket bättre i andra miljöer då måste vi vara självkritiska och fråga oss varför det inte går bra i vår miljö? säger Benny Carlson, professor vid ekonomisk-historiska institutionen på Lunds Universitet.

Rapporten är beställd av Framtidskommissionen och jämför hur somaliska invandrare klarar sig på arbetsmarknaden i Sverige, Kanada och USA. Rapporten visar att somalier i Sverige är sysselsatta i betydligt lägre grad än i Nordamerika.

En förklaring tros vara att i Sverige är en stor del somaliska flyktingar relativt nyanlända, medan de i Nordamerika varit i länderna en längre tid. Det kan också bero på språket, att det för många är lättare att prata engelska än svenska. En viktig förklaring tros också vara att trösklarna i USA till arbetsmarknaden är lägre, trygghetssystemen annorlunda och integrationsmodellen likaså.

– Men vi kan inte avskaffa svenska språket, vi kan inte omvälva hela den svenska välfärdsstaten eller arbetsmarknadsmodellen, säger Benny Carlson. 

Han menar i stället att Sverige kan ändra sin integration genom att ta efter USA och Kanada. Rapportens konkreta förslag är att anpassa integrationen genom att till exempel lämna över mer ansvar åt etniskt baserade organisationer. Som kan hjälpa till med att söka jobb, bostad, utbildning och så vidare. Det föreslås även att det satsas på lokala basarer, där människor kan starta företag i blygsam skala.

Somalier är den snabbast växande flyktinggruppen i Sverige. I dag finns det cirka 40 000 somalier i landet. Migrationsverket räknar i sin senaste prognos med att runt 20 000 asylsökande och anhöriga kommer att anlända till Sverige från Somalia under 2013.

Framtidskommissionen leds av statsministern och består av partiledarna i regeringen samt nio personer från olika delar av samhället, däribland TCO:s Eva Nordmark.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  för 13 dagar sedan

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  för 14 dagar sedan

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb