×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sverige kan bli bättre på integration

2012-11-05, Tidningenvision.se

Framtidskommissionen, där bland andra TCO ingår, har jämfört hur integration av somaliska flyktingar fungerat i Sverige jämfört med i Nordamerika. Rapporten visar på stora brister.

– Det har naturligtvis sina risker att titta på enskilda grupper på det här sättet, men om man nu kan säga att det här är en grupp som lyckas mycket bättre i andra miljöer då måste vi vara självkritiska och fråga oss varför det inte går bra i vår miljö? säger Benny Carlson, professor vid ekonomisk-historiska institutionen på Lunds Universitet.

Rapporten är beställd av Framtidskommissionen och jämför hur somaliska invandrare klarar sig på arbetsmarknaden i Sverige, Kanada och USA. Rapporten visar att somalier i Sverige är sysselsatta i betydligt lägre grad än i Nordamerika.

En förklaring tros vara att i Sverige är en stor del somaliska flyktingar relativt nyanlända, medan de i Nordamerika varit i länderna en längre tid. Det kan också bero på språket, att det för många är lättare att prata engelska än svenska. En viktig förklaring tros också vara att trösklarna i USA till arbetsmarknaden är lägre, trygghetssystemen annorlunda och integrationsmodellen likaså.

– Men vi kan inte avskaffa svenska språket, vi kan inte omvälva hela den svenska välfärdsstaten eller arbetsmarknadsmodellen, säger Benny Carlson. 

Han menar i stället att Sverige kan ändra sin integration genom att ta efter USA och Kanada. Rapportens konkreta förslag är att anpassa integrationen genom att till exempel lämna över mer ansvar åt etniskt baserade organisationer. Som kan hjälpa till med att söka jobb, bostad, utbildning och så vidare. Det föreslås även att det satsas på lokala basarer, där människor kan starta företag i blygsam skala.

Somalier är den snabbast växande flyktinggruppen i Sverige. I dag finns det cirka 40 000 somalier i landet. Migrationsverket räknar i sin senaste prognos med att runt 20 000 asylsökande och anhöriga kommer att anlända till Sverige från Somalia under 2013.

Framtidskommissionen leds av statsministern och består av partiledarna i regeringen samt nio personer från olika delar av samhället, däribland TCO:s Eva Nordmark.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 6 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 6 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 6 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 6 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb