×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialsekreterare får en extra tusenlapp

2012-11-23, Tidningenvision.se

Malmö Stad lägger 20 miljoner kronor på att få upp lönerna för tre typer av socialsekreterare. Det är extra pengar utöver den vanliga löneöversynen.

Det senaste året har arbetsgivaren Malmö Stad sett över lönestrukturen i kommunen. Det har man gjort genom en arbetsvärdering som poängsatt olika yrkens arbetsuppgifter och ansvar, samt en lönekartläggning som jämfört poäng med medianlön. Resultatet blev att fyra yrkesgrupper nu kommer få en uppjusterad månadslön:

• vårdbiträden
• socialsekreterare inom myndighetsutövning barn och unga
• socialsekreterare inom myndighetsutövning vuxna
• socialsekreterare inom myndighetsutövning ekonomiskt bistånd

Sammanlagt är det 1 150 medarbetare som får 1 000 kronor mer i månaden.

– Vårdbiträdena i Malmö tillhör en av de grupper som tjänar allra minst och det kvinnodominerade och ansvarstyngda yrket socialsekreterare ligger också i botten inom sina löneintervall. Denna satsning utmanar den ojämställda grundstrukturen, säger Hanna Gedin (V), kommunalråd i Malmö, i ett pressmeddelande.

Till bakgrunden hör att Malmö Stad under översynen delat upp socialsekreterarna i olika grupper och poängsatt dem utifrån kvalifikationer, arbetsuppgifter, ansvar och så vidare. Tidigare såg man de drygt 700 socialsekreterarna som en homogen grupp. Visions ordförande i Malmö, Niklas Pålsson, är glad över det nya synsättet:  

– Socialsekreterarna har legat för lågt om man jämför arbetsvärderingen med lönen de får. Men det som gjort den här löneökningen möjlig är att de inte längre ses som en homogen grupp, att man nu ser att de har olika uppdrag och olika ansvar. Man kan säga: ja, de här på barn och ungdom ska ha lite mer för de ligger lite för lågt. Innan kunde man inte riktigt göra det, så den här förändringen är jättebra, säger Niklas Pålsson.

Så det blir bättre koppling mellan ansvar och lön nu?

– Ja, det blir det.

Alla yrken inom kommunen har poängsatts och delats in i olika grupper. På så vis kan man jämföra ansvar och löner även mellan olika yrkeskategorier. En arkitekt kan till exempel jämföras med en socialsekreterare med samma poäng.

De faktorer som värderats i kartläggningen är kunnande, problemlösning, ansvar och arbetsförhållanden. Den nya lönen kommer i februari 2013 men gäller retroaktivt från 1 oktober 2012.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb