×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Löneupprop gav mer betalt – för vissa

2012-11-29, Tidningenvision.se

Tandsköterskeuppropet har gett resultat – nu får en tredjedel av tandsköterskorna i Norrbottens landsting 1 000 kronor mer i månaden. En framgång och ett första steg mot bättre löner, anser fackliga företrädare.

Ann Edfast, tandsköterska på tandvårdscentralen i Luleå, är en av dem som fått tillägget.

– Det känns jätteroligt, det här något som vi kämpat för länge. Det kom som en glad överraskning, säger hon.

På tandvårdscentralen i Luleå arbetar 17 tandsköterskor och 11 av dem har fått lönetillägget.

Även Barbro Eriksson, tandsköterska på folktandvården i Piteå och ledamot i Visions avdelningsstyrelse i Norrbottens landsting, har fått tillägget.

– Jag tycker att det är bra. Det är en början och det var de pengar vi kunde få just nu, säger hon.

På kliniken där Barbro Eriksson arbetar har 3 av de 16 tandsköterskorna fått tillägget på 1 000 kronor.

Anders Grahn, Visions avdelningsordförande i Norrbottens landsting, är nöjd med överenskommelsen.

– Det är absolut en framgång och vi är jättenöjda. Det är också viktigt att framhålla att det är något som kommit till genom god samverkan med arbetsgivaren, säger han.

Klas Tunbrå, tandvårdschef i Norrbottens landsting, säger att tillägget införts för att uppmuntra tandsköterskor att ta emot egna patienter och att jobba i team och att det delvis är ett resultat av tandsköterskeuppropet.

– Jag hoppas att det här ska bli en injektion så att fler börjar göra det. Då kan vi ta emot fler patienter och det behövs för vi har problem med långa köer. Och så är det klart att våra tandsköterskor ska ha betalt för det de gör, de är både erfarna och välutbildade, säger han.

Men alla har ju inte möjlighet att få tillägget, är inte det orättvist?

– Det här är en långsiktig satsning. Jag hoppas att alla tandsköterskor ska jobba på det här sättet och få tillägget om några år. Jag går i pension till våren, men jag är inte orolig, det här är väl förankrat i landstingets ledningsgrupp.

Vad säger du om kritiken från tandsköterskorna i Kiruna?

– Det är lite speciellt i Kiruna, konkurrensen om arbetskraften från gruvan är hård, men det är inte möjligt att höja lönerna bara i Kiruna för det. Landstinget är ju en och samma arbetsgivare i hela länet, så det är ingen bra modell, säger han.

Men varför inte satsa på de lägsta lönerna då?

– Det låter som en god tanke, men vad tjänar vi som arbetsgivare på det? Vi vill belöna dem som bidrar till att verksamhetsmålen uppnås och ser till att köerna blir kortare. Sedan har vi ju ett löneavtal att följa där det finns med att det ska finnas en lönespridning, säger Klas Tunbrå.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb