×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag gav lönen till syskonen”

2012-11-27, Tidningenvision.se

Fakta

Yrke: Jämställdhetsminister. 
Ålder: 43 år. 
Aktuell: Fick nyligen 2012 års Hedeniuspris för sitt arbete mot hedersvåld och tvångsäktenskap.

Vilket var ditt första jobb?
– Jag städade varannan helg på ett varuhus som hette B&W och låg i Kungsängen. Det var ett extrajobb som jag hade när jag gick i gymnasiet.

Hur fick du jobbet?
– Jag sökte. Jag ville vara självständig och tjäna egna pengar. Och på den tiden var det enklare för ungdomar att få jobb än det är i dag.

Minns du något särskilt från tiden på B&W?
– Det jag minns allra mest är morgonen efter att Olof Palme hade mördats. Som städare jobbade jag alltid på morgonen innan varuhuset öppnade, och därför hörde jag första sändningen på radion före många andra. Jag ringde hem för att berätta det, men ingen trodde på mig först. Det hela kändes overkligt och vi var ju i chock, men vi jobbade ändå.

Hur trivdes du annars på jobbet?
– Det var en jätteskön känsla att tjäna egna pengar, men det var jättetidiga morgnar, och jag är morgontrött, så det var ganska jobbigt att behöva vakna så tidigt.

Hur mycket tjänade du?
– Jag fick ganska mycket i ob-tillägg, så det blev mellan 3 000 och 4 000 kronor i månaden. Det kändes som otroligt mycket pengar.

Vad gjorde du för pengarna?
– Jag gav bort en del till mina syskon och så köpte jag alltid kläder till mig själv, aldrig smink eller smycken.

Köpte du dina kläder på B&W?
– Nej, hahaha, men mina föräldrar köpte jeans till mig där, och det tyckte jag var oaccep-tabelt, så det var därför jag ville tjäna egna pengar så jag kunde köpa mina kläder var jag ville.
Vad har du för nytta av jobbet som städare i rollen som jämställdhetsminister?

– För mig var det viktigaste att jobba och tjäna egna pengar. Jag vill att alla kvinnor ska ha förutsättningar och möjligheter att tjäna egna pengar och bli ekonomiskt oberoende. Alla jobb är viktiga. Den som är beroende av sin partner eller av bidrag är inte helt fri.

Har du något råd att ge till dem utan jobb?
– Ge inte upp, pröva att söka eller utbilda sig för andra slags jobb. Alla jobb är utvecklande för att eventuellt kunna gå vidare.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb