×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hon visar prylar som förenklar vardagen

2012-11-13, Tidningenvision.se

Lena Askengren arrangerar i slutet av november en hjälpmedelsmässa i Ängelholm för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Fakta

Ålder: 50 år.

Yrke: Projektledare.

Arbetsplats: Socialförvaltningen, Ängelholms kommun.

Intressen: Dansa zumba, renovera huset, långpromenader.

Lön: 34 000 kr/mån.

Varför arrangerar du mässan?

– För att öka kunskapen om vilka hjälpmedel som finns för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Forskningen om hjärnan går framåt i raketfart och vi måste hänga med i utvecklingen för att kunna bemöta människor rätt. Men särskilt inom socialtjänsten brister kunskaperna och ämnet ingår ännu inte i utbildningen på socialhögskolan.

Hur märks det?

– Det finns personer som har behov av men gått bet på försörjningsstöd för att de har missat möten med sin handläggare, utan att handläggaren har förstått att personen lider av en funktionsnedsättning som gör det svårt med tidsuppfattning och planering. I vissa fall skulle det kunna räcka med en filofax eller en påminnelse via sms.

Vad kommer att visas på mässan?

– Till exempel tidshjälpmedel som tydliggör hur tiden tickar iväg om man har svårt att föreställa sig hur lång en kvart är. Och en förening ska visa hur personer som har svårt med sociala interaktioner kan kommunicera med hjälp av hund.

Mässan är en del av ett större projekt som ska förbättra samhällsinsatserna för neuropsykiatriskt funktionsnedsatta som avslutas vid årsskiftet. Vad har projektet gett?

– Det har blivit lättare att samverka mellan psykiatrin, habiliteringen, socialtjänsten och LSS-verksamheten/handikappomsorgen och personal har ökat sin kompetens och förståelse för den här typen av funktionsnedsättning.

Är det något du vill säga till besökarna på mässan?

– Det sägs ofta att alla kan om de vill. Men jag menar att det är tvärtom: Man vill om man kan.

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb