×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fyra procent till läkarsekreterarna

2012-11-16, Tidningenvision.se

Örebro läns landsting har satsat särskilt på de medicinska sekreterarna i år. I snitt har deras löner höjts med fyra procent.

Det är andra året i rad som de medicinska sekreterarna prioriteras i lönerevisionen, som alltså har gett dem en genomsnittlig löneökning på fyra procent.

– Vi har jobbat i flera år för att få rejäla lönelyft för medicinska sekreterare eftersom deras löner har legat lågt i Örebro. Men det var först förra året som arbetsgivaren förstod att man måste göra den här satsningen om man vill vara en attraktiv arbetsgivare. En del sommarvikarier har ju tidigare vänt i dörren på grund av den dåliga lönen, säger Visions avdelningsordförande i Örebro läns landsting, Ewa Straumits.

På kliniken för medicin och geriatrik på Lindesbergs lasarett har de flesta medicinska sekreterarna fått runt en tusenlapp mer i månaden. För Anette Eriksson motsvarar den nästan 4,6 procent i lönepåslag.

– Det var en glad överraskning. Det var länge sedan jag fick en sådan skaplig löneförhöjning. Jag hoppas att det beror på att jag har gjort ett bra jobb. Och jag har tagit på mig ett par nya uppgifter och går en utbildning i diagnoskodning, säger hon.

För hennes kollega, Marie Persson, betyder den nya lönen en höjning med 5,3 procent.

– Jag tror att jag låg ganska långt ner i lönelistan, men jag har också fått mer ansvar under året, bland annat för ett nytt register och att kalla patienter i ett nytt projekt.

Marie Persson tycker att medicinska sekreterare generellt ligger lågt i lön, men hon är i alla fall nöjd med sin nya lön.

Ewa Straumits har fått mersmak på landstingets satsningar.

– Jag vill se en lika stor satsning nästa år också. Då ska vi försöka få landstinget att satsa extra även på tandsköterskorna.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.  2019-02-27

Titlar till tusen

Läkarsekreterare, medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller medicinsk vårdadministratör. Vilken är den bästa titeln för den som arbetar med vårdnära administration?  2019-02-27

Medicinska ­sekreteraren Alexandra ­Leoson visar runt på När­hälsans lokaler i Mellerud för ­kolleger från andra vårdcentraler i Dalsland. Foto: Jerry Lövberg

Nätverkar sig starkare

Hur jobbar andra medicinska sekreterare? Och hur har de det? Ett nätverk kan ge svar och vara ett sätt att stärka varandra i yrket. I Dalsland har ett gäng sekreterare startat ett helt nytt.  2019-02-27

Maya Friberg hoppas att digitalisering innebär att yrkes­kunskaper tas till 
vara på ett bättre sätt. Foto: André De Loisted

Skåne först ut på banan

Region Skåne blir först ut med en helt sammanhållen journalföring i samband med att plattformen Skånes digitala vårdsystem, SDV, införs. Den medicinska sekreteraren Maya Friberg ska vara med och utveckla systemet.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb