×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Edward Blom: Jag sade upp mig första dan

2012-11-13, Tidningenvision.se

Fakta

Ålder: 42 år.
Bor: Lägenhet Stockholms innerstad.
Yrke: Mat- och dryckeshistoriker, tv-personlighet och föredragshållare.
Aktuell: Med i Mitt liv är ett skämt i Kanal5. Gör mängder av föredrag om julmat och juldryck i december.

Vilket var ditt första jobb?
– Direkt efter studenten på ekonomisk linje fick jag jobb som ekonomiassistent på ett företag i Kista som skötte bokföringen till Axson-Johnssonkoncernen. Men samtidigt kom jag in på ett universitet i Tyskland så jag sade upp mig första dagen. Jag var tvungen att meddela att jag bara kunde jobba tre månader under uppsägningstiden och det var väl inget jättebra sätt att börja sin karriär på.

Vad fick du göra under din korta tid där?
– Tanken var väl att jag skulle utföra enkla bokföringsuppgifter, men nu när jag sade upp mig var det väl ingen idé att lära upp mig. Så min helt dominerade arbetsuppgift blev att plocka bort gem och häftklamrar från fakturor och sen köra in dem i en microfilmsapparat. Det var naturligtvis oerhört hjärndött.

– Långt senare fick jag mitt första riktiga jobb som arkivarie på Centrum för Näringslivshistoria. Och arkivarierna sitter ju också och plockar bort alla gem så att papprena inte ska förstöras. Det kändes som att något med det där första jobbet pekade framåt mot mitt senare yrkesval i livet.

Hur trivdes du på första jobbet?
– Det var många unga anställda och vi festade och hade kul. Jag var bara 18 år och väldigt, väldigt lekfull. Jag hade inte alls förstått hur seriöst det är med arbete. Jag upptäckte att man kunde koppla om telefonerna och kopplade hela avdelningens 30 telefoner till nödtelefonen i hissen. Det slutade med att högsta chefen läxade upp min chef varvid hon gav mig en hejdundrande utskällning.

– På första jobbet har man rätt dålig pejl på vad som gäller. I tredje ring kan man ju fortfarande stoja runt i korridorerna och brottas. Det är en total omställning att börja arbeta och det tar ett tag att få in det. Det var först långt senare jag insåg hur otroligt omöjlig jag måste ha varit.

Vad fick du för betyg av chefen?
– Jag fick ett vänligt betyg ändå att jag visat stor arbetsflit och så. För jag var flitig och skötte mitt jobb väl, spratten gjorde jag på väg till toaletten eller på kafferasterna.

Vad hade du för framtidsplaner på den tiden?
– Tanken var att plugga vidare, först till ekonom, men det hade jag nog börjat tvivla lite på då. Sedan var jag nog mer inne på att läsa humaniora och så blev det. Under det tio åren jag studerade hade jag inte en tanke på arbete, jag ville bara berika min själ och bli en bildad person.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Sanningens pris

Den som slår larm om missförhållanden och korruption på jobbet hyllas ofta som modig ­sanningssägare och garant för det öppna ­samhället. Men det personliga priset för ­visselblåsaren kan bli högt. Möt Håkan och Karin.  2018-11-30

Foto: Mostphotos

Är du välkommen till nya jobbet?

En genomtänkt introduktion på nya jobbet är viktig både för anställda och arbetsgivare. Den som är ny får en snabb och trygg start och chefen får en medarbetare som jobbar effektivt från början. Men Tidningen ­Visions undersökning visar att det ­brister på många håll.  2018-11-30

Dialog är bättre än stängda dörrar. Så lyder Anette Anderssons strategi som samordnare mot våldsbejakande extremism i Ludvika kommun. Foto: Claes Söderberg

Hon för dialog med nazisterna

Hon har både kallats folkförrädare och anklagats för att normalisera rasism. Anette Andersson är samordnaren som ska försvara det öppna samhället i kommunen som beskrivs som ett nazistfäste.  2018-11-29

Den medicinska sekreteraren Karin Myrén Wengeler har blivit hotad på jobbet flera gånger. Men trots en del aggressiva patienter gillar hon sitt jobb. Foto: Anna Rehnberg

”Ni borde skjutas alla tre”

Vision larmar: hot och våld ökar i Västra Götalandsregionens receptioner. Trots det väljer arbetsgivare bort inglasade receptioner.  2018-11-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb