×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tomma stolar trots god ekonomi

2012-03-13, Tidningenvision.se

Flera landsting väljer att låta tjänster stå vakanta för att hålla nere kostnaderna. I Västerbotten har följden blivit att flera av Visions medlemmar inte orkat med det högre arbetstempot.

Fakta

Blekinge: Tjänster motsvarande 86 årsarbetare försvann under 2011, främst genom att inte återbesätta vakanta tjänster.
Dalarna: En stor mängd tjänster har hållits vakanta under 2011, bland
annat bland medicinska sekretare och personalvetare.
Jämtland: Alla tjänster, förutom läkare och tandläkare, tillsätts efter
särskild prövning.
Skåne: Skånes universitetssjukhus tillsätter inte vakanta tjänster.
Uppsala: 300 heltidstjänster ska bort på Akademiska sjukhuset.
2012–2013, främst genom att inte återbesätta vakanta tjänster.
Västerbotten: ”Maximal restriktivitet” gäller vid alla sorters anställningar.
Västmanland: Vakanta tjänster tillsätts efter prövning.
 

Maximal restriktivitet vid anställningar, från timanställda till tillsvidaretjänster. Det är vad som gäller när Västerbottens landsting ska spara 150 miljoner. En viktig komponent i sparpaketet är att inte tillsätta folk på vakanta tjänster. Konsekvensen blir en större arbetsbörda för de andra.

–Vi har personer med nedsatt arbetsförmåga som vi måste hitta nya placeringar för eftersom man inte orkar med i det högre tempot som blivit, säger Karl-Gustav Forsberg, Visions avdelningsordförande.

Men att hitta andra arbetsuppgifter är inte lätt. Och från fackligt håll måste man se till att de aktuella personerna inte sägs upp av personliga skäl.

–Vi måste vara observanta på att detta inte handlar om personliga skäl, utan om en arbetsmiljö som blivit tuffare, säger Karl-Gustav Forsberg.

Även i Dalarnas landsting har man valt att låta många tjänster vara obesatta när anställda går i pension eller är tjänstlediga. Bland Visions medlemmar gäller det främst medicinska sekreterare, men också anställda som jobbar med personalfrågor.

Margaretha Nordman, Visions avdelningsordförande, har exempelvis inte fått någon ersättare under de två år hon ska arbeta fackligt. Dalarna har också låtit tjänsten som förhandlingschef stå tom i över ett år hittills.

Den tuffare arbetssituationen gör också att det är svårt att få folk att ta fackliga uppdrag, berättar Margaretha Nordman.  
–De vet att de inte får vikarier och är hellre lojala med sina kolleger och sin arbetsplats.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb