×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Redo att hjälpa 3000 uppsagda

2012-03-23, Tidningenvision.se

Omställningsfonden har ett tiotal rådgivare från Malmö till Örnsköldsvik. De ska hjälpa uppsagda att komma tillbaka till nya jobb.

Fakta

Kommunerna och landstingen betalar in 0,1 procent av lönesumman till Omställningsfonden varje år. Det blir ungefär 250 miljoner kronor om året. Pengarna ska gå till de aktiva åtgärderna som rådgivarna ger. Det handlar bland annat om en individuell handlingsplan samt utbildning, praktik och hjälp att starta eget under uppsägningstiden.

Den ekonomiska hjälpen i form av utfyllnad av a-kassan betalas av arbetsgivaren.

Mer information finns på www.omstallningsfonden.se

Omställningsfonden bildades vid årsskiftet när det nya omställningsavtalet för kommun- och landstingsanställda trädde i kraft.

Tio anställda jobbar på huvudkontoret i Stockholm och tio rådgivare finns stationerade runt om i landet. Organisationen är fortfarande under uppbyggnad säger vd:n Lars Hallberg.

– Vi vet ju inte hur många uppsagda som kommer att behöva stöd och vi vet ju heller inte var. Men vi har en flexibel och mobil organisation. Nu måste vi visa att vi är snabba och duktiga på att stötta och hjälpa folk.

Sedan årsskiftet har Omställnings­fonden tagit emot 170 personer, de allra flesta lärare. Men man har kapacitet för omkring 3 000 jobbsökare under 2012.

De flesta rådgivarna har en bakgrund som personalvetare, beteendevetare, studie- och yrkesvägledare eller har jobbat med rekrytering.

– De har en god arbetsmarknadskunskap, de ska inte bara coacha i alla lägen utan de kan också tala om vad den uppsagda kan göra, hur den lokala arbetsmarknaden ser ut och tipsa om saker som hur man skriver ett bra cv, säger Lars Hallberg.

Hur kommer ni i kontakt med de som blir uppsagda?

– Oftast tar arbetsgivarna kontakt med oss. Men vi försöker också hänga med och ta reda på var det kan vara omställningar på gång, säger Lars Hallberg.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb