×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personalen belönas för regionens resultat

2012-03-07, Tidningenvision.se

Plus i kassan gynnar inte bara arbetsgivaren. Nu får personal på två verksamheter i Region Skåne en välkommen bonus.

Det är de anställda på Folktandvården och Habilitering- och hjälpmedelsförvaltningen som får bonus. Idén är att förvaltningar som visat ett positivt resultat ska kunna använda en del av överskottet till att premiera sin personal. Dock inte mer än en fjärdedel av överskottet.

Summan på premien ses som symbolisk, den ligger på minst 500 kronor och högst 3 000 kronor och fördelas utifrån närvaro under 2011. Det innebär att alla anställningsformer, hel-, deltid och vikariat, räknas när premierna ska fördelas. 

Helena Ozolins, tandvårdschef för Folktandvården Skåne svarar på e-post att 2011 varit ett framgångsrikt år för förvaltningen varför man valde att ge personalen en bonus.

–Att politiken har gett oss möjlighet att nyttja en del av överskottet till att belöna och styra våra medarbetare mot ännu bättre resultat är otroligt glädjande. Det är en viktig sporre för våra medarbetare som verkar i en konkurrensutsatt miljö.

En av dem som ska få ta del av premien är Jörgen Saxne, hjälpmedelstekniker på Habilitering- och hjälpmedelsförvaltningen i Skåne. Han säger att det välkomnas av honom och hans kolleger.

–Man känner sig uppskattad och det känns väldigt positivt att premieras för god insats. Men jag vet inte hur det slår ut och vad det baseras på, säger han.

Det så kallade incitamentsprogrammet har funnits för anställda inom Region Skåne sedan 2009 och från fackligt håll ser man positivt på att belöna medarbetare på detta sätt.

–Det är ju ett arbetsgivarbeslut så det är inget som vi har varit med och förhandlat fram. Jag tycker väl det är bra eftersom det uppskattas av våra medlemmar, säger Inga Carlsson, Visions sektionsordförande på Folktandvården Skåne.

–Primärvården Skåne fick en sådan här premie förra året. Det är klart att jag tycker att höjda löner är det bästa sättet att premiera, men alla pengar är välkomna.

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb