×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personalen belönas för regionens resultat

2012-03-07, Tidningenvision.se

Plus i kassan gynnar inte bara arbetsgivaren. Nu får personal på två verksamheter i Region Skåne en välkommen bonus.

Det är de anställda på Folktandvården och Habilitering- och hjälpmedelsförvaltningen som får bonus. Idén är att förvaltningar som visat ett positivt resultat ska kunna använda en del av överskottet till att premiera sin personal. Dock inte mer än en fjärdedel av överskottet.

Summan på premien ses som symbolisk, den ligger på minst 500 kronor och högst 3 000 kronor och fördelas utifrån närvaro under 2011. Det innebär att alla anställningsformer, hel-, deltid och vikariat, räknas när premierna ska fördelas. 

Helena Ozolins, tandvårdschef för Folktandvården Skåne svarar på e-post att 2011 varit ett framgångsrikt år för förvaltningen varför man valde att ge personalen en bonus.

–Att politiken har gett oss möjlighet att nyttja en del av överskottet till att belöna och styra våra medarbetare mot ännu bättre resultat är otroligt glädjande. Det är en viktig sporre för våra medarbetare som verkar i en konkurrensutsatt miljö.

En av dem som ska få ta del av premien är Jörgen Saxne, hjälpmedelstekniker på Habilitering- och hjälpmedelsförvaltningen i Skåne. Han säger att det välkomnas av honom och hans kolleger.

–Man känner sig uppskattad och det känns väldigt positivt att premieras för god insats. Men jag vet inte hur det slår ut och vad det baseras på, säger han.

Det så kallade incitamentsprogrammet har funnits för anställda inom Region Skåne sedan 2009 och från fackligt håll ser man positivt på att belöna medarbetare på detta sätt.

–Det är ju ett arbetsgivarbeslut så det är inget som vi har varit med och förhandlat fram. Jag tycker väl det är bra eftersom det uppskattas av våra medlemmar, säger Inga Carlsson, Visions sektionsordförande på Folktandvården Skåne.

–Primärvården Skåne fick en sådan här premie förra året. Det är klart att jag tycker att höjda löner är det bästa sättet att premiera, men alla pengar är välkomna.

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb