×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personalen belönas för regionens resultat

2012-03-07, Tidningenvision.se

Plus i kassan gynnar inte bara arbetsgivaren. Nu får personal på två verksamheter i Region Skåne en välkommen bonus.

Det är de anställda på Folktandvården och Habilitering- och hjälpmedelsförvaltningen som får bonus. Idén är att förvaltningar som visat ett positivt resultat ska kunna använda en del av överskottet till att premiera sin personal. Dock inte mer än en fjärdedel av överskottet.

Summan på premien ses som symbolisk, den ligger på minst 500 kronor och högst 3 000 kronor och fördelas utifrån närvaro under 2011. Det innebär att alla anställningsformer, hel-, deltid och vikariat, räknas när premierna ska fördelas. 

Helena Ozolins, tandvårdschef för Folktandvården Skåne svarar på e-post att 2011 varit ett framgångsrikt år för förvaltningen varför man valde att ge personalen en bonus.

–Att politiken har gett oss möjlighet att nyttja en del av överskottet till att belöna och styra våra medarbetare mot ännu bättre resultat är otroligt glädjande. Det är en viktig sporre för våra medarbetare som verkar i en konkurrensutsatt miljö.

En av dem som ska få ta del av premien är Jörgen Saxne, hjälpmedelstekniker på Habilitering- och hjälpmedelsförvaltningen i Skåne. Han säger att det välkomnas av honom och hans kolleger.

–Man känner sig uppskattad och det känns väldigt positivt att premieras för god insats. Men jag vet inte hur det slår ut och vad det baseras på, säger han.

Det så kallade incitamentsprogrammet har funnits för anställda inom Region Skåne sedan 2009 och från fackligt håll ser man positivt på att belöna medarbetare på detta sätt.

–Det är ju ett arbetsgivarbeslut så det är inget som vi har varit med och förhandlat fram. Jag tycker väl det är bra eftersom det uppskattas av våra medlemmar, säger Inga Carlsson, Visions sektionsordförande på Folktandvården Skåne.

–Primärvården Skåne fick en sådan här premie förra året. Det är klart att jag tycker att höjda löner är det bästa sättet att premiera, men alla pengar är välkomna.

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb