×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

4 av 10 saknar a-kassa

2012-03-09, Tidningenvision.se

Över 140 000 av samtliga arbetslösa över 20 år saknar ersättning från a-kassan, skriver Dagens Nyheter. Sämst ser det ut för utlandsfödda.

Det är uppgifter ur en kommande rapport från Socialförsäkringsutredningen som DN tagit del av. Av Sveriges 356 000 arbetslösa, mellan 20 och 64 år, saknar 140 000 personer arbetslösersättning eller aktivitetsstöd.

Andelen arbetslösa utan ersättning har fördubblats, från 20 till 39 procent, sedan regeringsskiftet 2006. En stor anledning till de siffrorna är att det i dag tar cirka 14 månader innan arbetslösa kan ta del av åtgärder hos Arbetsförmedlingen.

Sämst ser det ut bland utlandsfödda. Där får inte ens hälften, 47,8 procent, arbetslösersättning eller aktivitetsstöd.

Undersökningen visar också att aktivitetsstödet, där bland annat fas 3 ingår, försörjer mycket fler människor än arbetslöshetsförsäkringen.

– Det blir allt mer missvisande att bara titta på arbetslöshetsersättningen. Det har skett en förändring av hela arbetsmarknadspolitiken under de här åren, från en situation där de flesta hade arbetslöshetsersättning till att väldigt många har aktivitetsstöd, säger Irene Wennemo, huvudsekreterare i Socialförsäkringsutredningen, till Dagens Nyheter.  

Utredningen är ett uppdrag från regeringen att se över hela systemet med sjukförsäkring och a-kassa. Den beräknas vara klar någon gång nästa år.

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb