×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tandsköterskor kan få 22 000 i bonus

2012-05-28, Tidningenvision.se

Tandsköterskor och medicinska sekreterare i Landstinget Uppsala kan komma att få bonusar på 22 000 kronor om året om deras enhet går bra ekonomiskt.

Det är folktandvården och primärvården som just nu håller på att införa så kallade belöningssystem för sina anställda. Ärendet ligger just nu hos landstingsstyrelsen och tanken är att bonusen ska införas redan i år.

–Det är väldigt viktigt att vi är en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att personalen ska kunna premieras för det de åstadkommer precis som man gör inom den privata sfären, säger Nina Lagh (M), vice ordförande i produktionsstyrelsen.

Alla anställda ska kunna få ta del av överskottet om deras förvaltningar gör ett positivt resultat och samtidigt uppfyller alla mål i vårdavtalet. Alla, oavsett yrke, ska få samma bonus, som mest ett halvt basbelopp per år vilket motsvarar 22 000 kronor. Heltidsarbetande ska dock få mer pengar än de som jobbar deltid.

–Det ska fördelas på hela gruppen, det finns ingen anledning att premiera människor på olika sätt, säger Nina Lagh.

Visions avdelningsordförande Vivianne Löfgren är försiktigt positiv till bonusen.

–Jag tror att det kan vara en extra kick för många av våra medlemmar att kunna få bonus. Sedan beror det ju på hur arbetsgivaren hanterar det här, jag vill inte se att det blir en arbetsmiljöfråga där medarbetarna ska pressas till max för att kunna få bonus.

Bonussystemet kan införas redan i år och tanken är att de första pengarna ska betalas ut redan i början av nästa år. Effekterna av systemet ska sedan utvärderas 2014.

Enligt Landstinget Uppsala finns liknande bonussystem redan i fem andra landsting och regioner.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.  2019-02-27

Titlar till tusen

Läkarsekreterare, medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller medicinsk vårdadministratör. Vilken är den bästa titeln för den som arbetar med vårdnära administration?  2019-02-27

Medicinska ­sekreteraren Alexandra ­Leoson visar runt på När­hälsans lokaler i Mellerud för ­kolleger från andra vårdcentraler i Dalsland. Foto: Jerry Lövberg

Nätverkar sig starkare

Hur jobbar andra medicinska sekreterare? Och hur har de det? Ett nätverk kan ge svar och vara ett sätt att stärka varandra i yrket. I Dalsland har ett gäng sekreterare startat ett helt nytt.  2019-02-27

Maya Friberg hoppas att digitalisering innebär att yrkes­kunskaper tas till 
vara på ett bättre sätt. Foto: André De Loisted

Skåne först ut på banan

Region Skåne blir först ut med en helt sammanhållen journalföring i samband med att plattformen Skånes digitala vårdsystem, SDV, införs. Den medicinska sekreteraren Maya Friberg ska vara med och utveckla systemet.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb