×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Storstadskommuner klarar framtiden bäst

2012-05-10, Tidningenvision.se

Storstäder och förortskommunerna har bäst förutsättningar att klara sig i framtiden. Utanför storstadsregionerna har högskoleorter bäst förutsättningar. Det visar en ny undersökning.

Fakta

1 Stockholm 0,700
2 Solna 0,591

3 Sundbyberg 0,541

4 Göteborg 0,536

5 Danderyd 0,526

6 Lund 0,521

7 Malmö 0,508

8 Lidingö 0,466

9 Södertälje 0,453

10 Nacka 0,432

11 Uppsala 0,424

12 Täby 0,416

13 Sollentuna 0,408

14 Sigtuna 0,407

15 Helsingborg 0,403

16 Linköping 0,395

17 Mölndal 0,393

18 Karlstad 0,378

19 Järfälla 0,375

20 Västerås 0,373

Det är analysföretaget Kairos Future som har tagit fram ett så kallat T-index för att mäta vilka kommuner som har bäst förutsättningar att klara sig bra i framtiden i det så kallade Tankesamhället.

Företaget har mätt tre faktorer; koncentration (befolkning och inpendling), kunskapsintensitet (högutbildade och arbetsplatser inom kunskapsbranscher), samt nätverk och kontakt (regionexport, importföretag, pendling och medlemmar i professionella nätverk).

Storstäder och förortskommunerna till storstäderna toppar listan. Stockholm ligger högst medan Solna och Sundbyberg kommer på andra respektive tredje plats. Bara tre kommuner på topp-10 listan ligger utanför Stockholms län; Göteborg, Malmö och Lund.

Utanför storstadsområdena är det högskoleorter och regioncentra som dominerar, mycket på grund av tillgången till högskola och utbildningsplatser.  Men det finns även andra kommuner som överträffar förväntningarna bland annat Lidköping, Sotenäs och Gällivare och Vellinge. För kommuner som ligger utanför storstadsområdena och saknar högskolor kan andra faktorer som turism och vacker natur vara viktiga tillgångar. En gemensam nämnare för dessa kommuner som ligger högt på listan är också hög andel lärare, höga betyg i skolan och få elever som går ut med ofullständiga betyg.

Mats Lindgren, VD för Kairos Future, konstaterar att det är en enorm fördel för en kommun att ligga i en storstadsregion.

– I en sådan region kan man knappast misslyckas. Men den visar också att man som kommun kan lyckas väl trots att man ligger långt från stora dynamiska centra. Nyckeln då handlar om specialisering och förmåga att utnyttja de tillgångar som finns i kommunen och dess omland.

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb