×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Storstadskommuner klarar framtiden bäst

2012-05-10, Tidningenvision.se

Storstäder och förortskommunerna har bäst förutsättningar att klara sig i framtiden. Utanför storstadsregionerna har högskoleorter bäst förutsättningar. Det visar en ny undersökning.

Fakta

1 Stockholm 0,700
2 Solna 0,591

3 Sundbyberg 0,541

4 Göteborg 0,536

5 Danderyd 0,526

6 Lund 0,521

7 Malmö 0,508

8 Lidingö 0,466

9 Södertälje 0,453

10 Nacka 0,432

11 Uppsala 0,424

12 Täby 0,416

13 Sollentuna 0,408

14 Sigtuna 0,407

15 Helsingborg 0,403

16 Linköping 0,395

17 Mölndal 0,393

18 Karlstad 0,378

19 Järfälla 0,375

20 Västerås 0,373

Det är analysföretaget Kairos Future som har tagit fram ett så kallat T-index för att mäta vilka kommuner som har bäst förutsättningar att klara sig bra i framtiden i det så kallade Tankesamhället.

Företaget har mätt tre faktorer; koncentration (befolkning och inpendling), kunskapsintensitet (högutbildade och arbetsplatser inom kunskapsbranscher), samt nätverk och kontakt (regionexport, importföretag, pendling och medlemmar i professionella nätverk).

Storstäder och förortskommunerna till storstäderna toppar listan. Stockholm ligger högst medan Solna och Sundbyberg kommer på andra respektive tredje plats. Bara tre kommuner på topp-10 listan ligger utanför Stockholms län; Göteborg, Malmö och Lund.

Utanför storstadsområdena är det högskoleorter och regioncentra som dominerar, mycket på grund av tillgången till högskola och utbildningsplatser.  Men det finns även andra kommuner som överträffar förväntningarna bland annat Lidköping, Sotenäs och Gällivare och Vellinge. För kommuner som ligger utanför storstadsområdena och saknar högskolor kan andra faktorer som turism och vacker natur vara viktiga tillgångar. En gemensam nämnare för dessa kommuner som ligger högt på listan är också hög andel lärare, höga betyg i skolan och få elever som går ut med ofullständiga betyg.

Mats Lindgren, VD för Kairos Future, konstaterar att det är en enorm fördel för en kommun att ligga i en storstadsregion.

– I en sådan region kan man knappast misslyckas. Men den visar också att man som kommun kan lyckas väl trots att man ligger långt från stora dynamiska centra. Nyckeln då handlar om specialisering och förmåga att utnyttja de tillgångar som finns i kommunen och dess omland.

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 3 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 3 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 3 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 3 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb