×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ledig dag morot för Moras motionärer

2012-05-29, Tidningenvision.se

I Mora har personalen chans att vinna tre lediga dagar om de motionerar regelbundet. De anställda får fortfarande träna på arbetstid, något som blir allt ovanligare i landets kommuner.

Fakta

Kommunanställda

13% har bara friskvårdstimme

51% har bara friskvårdsbidrag

12% har varken bidrag eller timme

24% kan välja mellan bidrag och timme eller har både och

Källa: Tidningen Vision enkät som besvarats av 1083 kommunanställda skyddsombud som är medlemmar i Vision.

Linköping är på gång att ta bort friskvårdstimmen och Haninge, Umeå, Nora, Borlänge, Örebro har redan gjort slag i saken. I stället har en del kommuner höjt friskvårdsbidraget. Rättviseskäl brukar vara motiveringen, alla anställda kan inte komma loss från jobbet, men det handlar också om besparingar.

Eva Idfeldt, nämndsekreterare och registrator på Socialförvaltningen i Mora, tillhör dem som flitigt utnyttjar möjligheten att träna en timme per vecka på jobbtid.

Klockan sju varje måndag, onsdag och fredag är hon på plats på gymet Aktiv Kvinna i Mora.

– Jag delar upp friskvårdstimmen på tre dagar, en kvart måndag och onsdag och en halvtimme på fredagar. Då passar jag på att basta också. Det är skönt att gå tidigt på morgonen, det kan man leva på hela dagen, säger Eva Idfeldt, som även är en av de 120 hälsoinspiratörer som finns ute på kommunens arbetsplatser.

När morgonpasset, som består av intervallträning med maskiner, är klart fyller hon i tid och motionsform på sitt aktivitetskort.

Den som tränar tre gånger i veckan i 15 veckors tid har chans att vinna mellan en och tre lediga dagar. Aktivitetskortet, eller hälsodagboken som den också kallas, skickas in till kommunens hälsostrateg Marianne Karlsson Eriksson, som har dragning två gånger per år.

– Vi har inga begränsningar för vad motion är, det kan vara att gräva i trädgårdslandet, säger hon.

Moras satsning på friskare anställda kallas Mora i rörelse och har tio år på nacken. Mellan 2003 och 2011 har sjuktalen dalat från 8,6 till 2,7 procent.

– Grundidén är att öka sitt eget hälsomedvetande som individ. Målet är att de anställda ska komma till insikt och skapa goda vanor. Att förstärka det friska är prio ett, säger Marianne Karlsson Eriksson.

Vid varje högvinstdragning brukar 1 000 kort från kommunens 1 700 medarbetare skickas in.

– Det är alltid kul att vinna, men främst handlar det om att jag vill öka mitt hälsomedvetande. När man fyller i hälsodagboken får man ett annat tänk.

De dagar när hon inte är på gymet så brukar hon ta en promenad med stavarna.

– Just nu tränar jag för att gå en pilgrimsvandring på 13 mil mellan Frankrike och Spanien.

Mora i rörelse har vandring som tema i höst och står som arrangör för pilgrimsvandringen. I september åker 16 anställda iväg på egen bekostnad och ledig tid med Marianne Karlsson Eriksson som en av reseledarna.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Sanningens pris

Den som slår larm om missförhållanden och korruption på jobbet hyllas ofta som modig ­sanningssägare och garant för det öppna ­samhället. Men det personliga priset för ­visselblåsaren kan bli högt. Möt Håkan och Karin.  2018-11-30

Foto: Mostphotos

Är du välkommen till nya jobbet?

En genomtänkt introduktion på nya jobbet är viktig både för anställda och arbetsgivare. Den som är ny får en snabb och trygg start och chefen får en medarbetare som jobbar effektivt från början. Men Tidningen ­Visions undersökning visar att det ­brister på många håll.  2018-11-30

Dialog är bättre än stängda dörrar. Så lyder Anette Anderssons strategi som samordnare mot våldsbejakande extremism i Ludvika kommun. Foto: Claes Söderberg

Hon för dialog med nazisterna

Hon har både kallats folkförrädare och anklagats för att normalisera rasism. Anette Andersson är samordnaren som ska försvara det öppna samhället i kommunen som beskrivs som ett nazistfäste.  2018-11-29

Den medicinska sekreteraren Karin Myrén Wengeler har blivit hotad på jobbet flera gånger. Men trots en del aggressiva patienter gillar hon sitt jobb. Foto: Anna Rehnberg

”Ni borde skjutas alla tre”

Vision larmar: hot och våld ökar i Västra Götalandsregionens receptioner. Trots det väljer arbetsgivare bort inglasade receptioner.  2018-11-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb