×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ledig dag morot för Moras motionärer

2012-05-29, Tidningenvision.se

I Mora har personalen chans att vinna tre lediga dagar om de motionerar regelbundet. De anställda får fortfarande träna på arbetstid, något som blir allt ovanligare i landets kommuner.

Fakta

Kommunanställda

13% har bara friskvårdstimme

51% har bara friskvårdsbidrag

12% har varken bidrag eller timme

24% kan välja mellan bidrag och timme eller har både och

Källa: Tidningen Vision enkät som besvarats av 1083 kommunanställda skyddsombud som är medlemmar i Vision.

Linköping är på gång att ta bort friskvårdstimmen och Haninge, Umeå, Nora, Borlänge, Örebro har redan gjort slag i saken. I stället har en del kommuner höjt friskvårdsbidraget. Rättviseskäl brukar vara motiveringen, alla anställda kan inte komma loss från jobbet, men det handlar också om besparingar.

Eva Idfeldt, nämndsekreterare och registrator på Socialförvaltningen i Mora, tillhör dem som flitigt utnyttjar möjligheten att träna en timme per vecka på jobbtid.

Klockan sju varje måndag, onsdag och fredag är hon på plats på gymet Aktiv Kvinna i Mora.

– Jag delar upp friskvårdstimmen på tre dagar, en kvart måndag och onsdag och en halvtimme på fredagar. Då passar jag på att basta också. Det är skönt att gå tidigt på morgonen, det kan man leva på hela dagen, säger Eva Idfeldt, som även är en av de 120 hälsoinspiratörer som finns ute på kommunens arbetsplatser.

När morgonpasset, som består av intervallträning med maskiner, är klart fyller hon i tid och motionsform på sitt aktivitetskort.

Den som tränar tre gånger i veckan i 15 veckors tid har chans att vinna mellan en och tre lediga dagar. Aktivitetskortet, eller hälsodagboken som den också kallas, skickas in till kommunens hälsostrateg Marianne Karlsson Eriksson, som har dragning två gånger per år.

– Vi har inga begränsningar för vad motion är, det kan vara att gräva i trädgårdslandet, säger hon.

Moras satsning på friskare anställda kallas Mora i rörelse och har tio år på nacken. Mellan 2003 och 2011 har sjuktalen dalat från 8,6 till 2,7 procent.

– Grundidén är att öka sitt eget hälsomedvetande som individ. Målet är att de anställda ska komma till insikt och skapa goda vanor. Att förstärka det friska är prio ett, säger Marianne Karlsson Eriksson.

Vid varje högvinstdragning brukar 1 000 kort från kommunens 1 700 medarbetare skickas in.

– Det är alltid kul att vinna, men främst handlar det om att jag vill öka mitt hälsomedvetande. När man fyller i hälsodagboken får man ett annat tänk.

De dagar när hon inte är på gymet så brukar hon ta en promenad med stavarna.

– Just nu tränar jag för att gå en pilgrimsvandring på 13 mil mellan Frankrike och Spanien.

Mora i rörelse har vandring som tema i höst och står som arrangör för pilgrimsvandringen. I september åker 16 anställda iväg på egen bekostnad och ledig tid med Marianne Karlsson Eriksson som en av reseledarna.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 22 timmar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 22 timmar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 22 timmar sedan

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 23 timmar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb