×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag startade en egen rörelse”

2012-05-09, Tidningenvision.se

Fakta

Ålder: 55 år. 
Aktuell: Friidrottare som tävlat i SVT:s Mästarnas mästare. 
Yrke: Lärare och föreläsare.
 

Vilket var ditt första jobb?
– När jag var nio år jobbade jag som barnvakt. Jag drev en egen liten rörelse i Gubbängen där jag bodde. Jag skaffade till och med en vagn som jag kunde ha barnen i. Jag satte upp lappar där jag annonserade ut mina tjänster: ”Barnvakt med egen vagn”.

Hur gick det då?
– Jag minns att jag var mycket bokad. Jag har alltid gillat ungar, var ganska lillgammal och såg lite äldre ut än vad jag var.

Hur mycket tjänade du på ditt lilla företag?
– Jag tror att jag fick fem till tio kronor i timmen. Pengarna spenderade jag när vi åkte på semester med familjen på somrarna. Vi åkte ofta till Köpenhamn och där köpte jag sådant som inte fanns i Sverige på 1960-talet – glass med strössel på, dockor och lite finare kläder till min barbiedocka som inte gick att köpa hemma.

Hur kom det sig att du började jobba som barnvakt?
– Min familj försökte adoptera en liten flicka, vi hade till och med fått en bild av henne. Jag och min bror ville gärna ha ett syskon och gladde oss mycket åt det. Men vi fick aldrig adoptera henne, jag minns inte varför, och då blev jag så besviken och ledsen. Ur det föddes idén och om att börja vara barnvakt åt andras barn. Det är något som följt mig genom livet – oturligt nog fick jag ju inga egna barn – men jag älskar barn och ungdomar och är extrafarmor och mormor till många barn. Det är min lott i livet!

Hann du med att jobba på fler ställen innan idrottandet tog över?
– När jag var 17, 18 år var jag lärare i rörelse för barn som var så där tre till fem år gamla. Så jag började tidigt jobba som lärare och har som sagt alltid gillat att jobba med barn och unga.

Vad är det som är så roligt med det då?
– Det är fantastiskt att få göra en insats och hjälpa barn att övervinna hinder. Nyligen har jag till exempel lärt en blind flicka att dyka.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  för 6 dagar sedan

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  för 7 dagar sedan

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  för 9 dagar sedan

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  för 9 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb