×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag kände mig rikast i världen”

2012-05-29, Tidningenvision.se

Fakta

Yrke: Artist.
Ålder: 42 år. 
Aktuell: Med en ny skiva och showen Ladies night som turnerar i höst.

Vilket var ditt första jobb?
– Ärligt talat har jag aldrig haft en fast anställning och vet fortfarande inte vad jag ska bli när jag blir stor. Men mitt första heltidsjobb hade jag när jag tog ett sabbatsår från gymnasiet och jobbade på Burger King, men då hette det Big Burger.

– Från att jag var 17 år jobbade jag extra som diskplockare på Stampen (klassisk jazzpub i Stockholm). Sedan fortsatte jag att jobba där som ljudtekniker och bartender i nio år.

Trivdes du?
– Ja, det var en skön brokig blandning av människor där, både kolleger och gäster.

Vad hade du för lön?
– Jag minns bara att jag kände mig rikast i världen. Jag bodde hemma, och kunde leva på mina drickspengar. Lönen sparade jag så att jag och en kompis kunde åka skidor en hel säsong i Österrike. Men pengarna räckte inte hela säsongen, så vi blev tvungna att jobba lite där också.

Har du som sångare haft någon nytta av erfarenheterna från på Stampen?
– Som bartender blir man en ventil för många människor, en hobbypsykolog. Och jag har haft nytta av att höra människors historier, de har varit en källa till inspiration när jag skriver mina låtar. Som bartender är man också ”center of attention”, så det har varit bra för mitt artisteri.

Har du något särskilt minne från den här arbetsplatsen?
– Alla konserter förstås. Men jag var också med om en olycka. Jag var väl inte så nykter när jag i ett vad bestämde mig för att dyka ner för en trappa. Jag bröt nacken, fick en fraktur på tredje nackkotan och fick gå med nackställning i fyra månader.

– Det hade ju kunnat sluta mycket värre, men någon vakade tydligen över mig. Olyckan var ett uppvaknande, och jag började fundera på vad jag ville göra med resten av mitt liv. Jag  sov inte på nätterna och målade och skrev låtar för att skaffa mig en vision av min framtid.

Vad skulle du jobba med om du inte vore artist?
– Mitt andra intresse i skolan, förutom musik, var historia. Så kanske historielärare? Jag hade själv en bra historielärare, som fick oss elever att känna oss bra. Det behövs fler sådana duktiga historielärare.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb